Petu godinu za redom VukovART će ugostit ponajveća imena svjetske street art scene koji će obogatiti Vukovar novi umjetničkim djelima. To će napraviti od 15. svibnja do 15. lipnja kada se održava peto izdanje festivala čiji je ovogodišnji slogan “Uplovi u luku”.

U Vukovar će prema najavama ‘uploviti’ deset umjetnika s tri kontinenta, a njihova su imena Boa Mistura iz Španjolske, BustArt iz Švicarske, Jana Brike iz Latvije, Mr Woodland i Marion Ruthardt iz Njemačke, Juandres Vera iz Meksika, Victor Splash iz Rusije, Kerim Mušanović iz Bosne i Hercegovine, Artez iz Srbije, te Šumski iz Hrvatske.

Do sada je u sklopu festivala nastalo 23 urbanih street art djela za koje je zaslužno 15 vrhunskih muralista i šest svjetskih anamorfnih 3D umjetnika, a očekuje se da će po završetku petog izdanja festivala Vukovar krasiti ukupno 33 umjetnička djela.

Na konferenciji za novinare organizatori su predstavili i bogat popratni program koji će se sastojati od izložbi i radionica, filmskog i književnog programa, panel rasprava, predavanja i koncerata. Među ostalima, vukovarskoj će publici zasvirati Vatra i Mia Dimšić.

Putopisna predavanja će zainteresiranim održati Domagoj Jakopović Ribafish, Dušan Bućan i Robert Knjaz, a svi željni ‘pojačane’ aktivnosti mogu 29. svibnja sudjelovati i na trećem vukovarskom polumaratonu.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar