U subotu, 28. kolovoza 2021. Kreativna udruga mladih iz Slavonskog Broda 14. godinu zaredom organizirala je SB Graffiti Fest. Riječ je o, kako kažu organizatori, najvećoj i najbolje organiziranoj manifestaciji crtanja grafita u Hrvatskoj međunarodnog karaktera.

Tema ovogodišnjeg izdanja je bila Svemirski (Slavonski) Brod, a 13 grafitera iz Hrvatske i Srbije zauzeli su svoje pozicije u podvožnjaku u ulici Eugena Kumičića bb. Od 9 sati ujutro sa sprejem u rukama aktivni su bili umjetnici Atek, Seven, Papito, Mr. Pain, Jakna, Villain, Nize, Nemky, Sles, Maska, Meta, Loose, Show.

(FOTO: Facebook | SB Graffiti Fest)

Spomenuti umjetnici sa sprejevima i ove godine svojim radovima žele pokazati da se oslikavanjem javnih prostora grafitima, što se u društvu vrlo često smatra vandalizmom, ipak može udahnuti novi izgled gradskim ulicama i kavrtovima.

Jedna od glavnih priča 14. SB Graffiti Festa je crtež posvećen ikoni grada DJ Didi koji je godinama zaštitni znak Kreativne udruge mladih, stoga su mu za 70-ti rođendan odlučili pokloniti njegov vlastiti lik na zidu pothodnika.

Među radovima se našao i grafit posvećen Andriji Štamparu, hrvatskom liječniku i specijalistu higijene prema kojem hrvatski Zavod za javno zdravstvo nosi ime.

(FOTO: Facebook | SB Graffiti Fest)

Štampar je inače rođen u obližnjem Brodskom Drenovcu između Pleternice i Slavonskog Broda, a za četiri dana (1. rujna) bit će točno 133 godine od njegova rođenja.

Bilo je još zanimljivih radova koje možete pogledati na službenoj stranici SB Graffiti Festa OVDJE.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar