Početkom tjedna javnosti je predstavljen najveći mural u Rumunjskoj koji se nalazi u širem centru Bukurešta. Izradili su ga mladi street art umjetnici Dumitru Gurjii i Mircea Modreanu, a njihovo ulično djelo prekriva tri od četiri pročelja stambene zgrade na križanju bulevara Dimitrie Cantemir i Mărășești.

“Mural prekriva blizu 2500 četvornih metara površine, a pri njegovoj izradi smo koristili preko 120 nijasni (o)perivih vanjskih boja”, otkrio je Dumitru Gurjii dodavši da su na njemu dosad radili 37 dana i da će im trebati još tjedan dana kako bi ga u potpunosti dovršili.

(FOTO: Facebook/Mircea Modreanu)

Najveći mural u Rumunjskoj, kojem će se diviti stanovnici Bukurešta, ali i njihovi gosti, sadrži kombinaciju geometrijskih oblika, slova, brojeva i biljnih elemenata. Dvojicu umjetnika angažiralo je vijeće gradskog Okruga 4 kako bi nedavno saniranoj stambenoj zgradi od devet katova udahnuli novi sjaj.

(FOTO: Facebook/Mircea Modreanu)

S obzirom da su mladi umjetnici odradili odličan posao i njihov rad je jako cijenjen, a i druge stambene zgrade žude za sanacijom, Gurjii i Modreanu vjeruju kako bi se slične slike, odnosno murali mogli pojaviti i na drugim zgradama u susjedstvu.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar