Šarmantni gradovi sa zgradama svih stilova i epoha, sa svojim radionicama i ateljeima u kojima se kultiviraju, ali i dalje razvijaju tradicionalni zanati privlače turiste sa svih strana svijeta. Osim poznatih znamenitosti, Njemačka kao turistička destinacija nudi bogatstvo skrivenog blaga. Ovdje se drvene kuće susreću s industrijskom arhitekturom, a povijesne palače s Bauhausom.

Dođite i uživajte u svom savršenom odmoru u šarmantnim starim gradovima i urbanoj gradskoj živahnosti, upoznajte inovativne vinare i kušajte novo nadahnute regionalne specijalitete. Radujte se lokalnim festivalima kao i živopisnom životu jer su napokon opet mogući. Pronađite svoj odmor, svoj vlastiti City Break!

[FOTO: Francesco Carovillano, GNTB]
Od drvene arhitekture do ulične umjetnosti: karakter njemačkih gradova i regija
[FOTO: Khai-Nhon Behre, Celle Tourismus und Marketing GmbH]

Njemačke regije imaju svoj nepogrešiv karakter, ne samo zbog svog zemljopisnog položaja nego i povijesnih događaja te kulturnih utjecaja. Od slamnatih krovova na sjeveru, ciglenih gotičkih zgrada pa do modernističke arhitekture – šarm gradova naglašavaju regije u kojima se nalaze.

Tema Njemačka.Lokalna.Kultura – “Flair” bavi se potragom za urbanim životom u kombinaciji s regionalnim korijenima, poviješću i suvremenim kulturnim događajima. Tema se usredotočuju na iskustva u kojima se može uživati čak i u uvjetima koronavirusa, a ima za cilj inspirirati putnike da posjete Njemačku u budućnosti.

Ulična umjetnost

Ulična umjetnost u njemačkim gradovima dodaje dašak boje sivim vanjskim zidovima i često premošćuje jaz između prošlosti i sadašnjosti. Uz spontane nacrte umjetnika grafita, u njemačkim se gradovima redovito održavaju festivali ulične umjetnosti koji okupljaju etablirane članove scene kako bi čitava područja pretvorila u galerije na otvorenom.

[FOTO: Dietmar Denger, www.bayern.by, GNTB]

Srednjovjekovni šarm, uske uličice i bogatstvo povijesnih građevina karakteriziraju ulice bavarskog Regensburga. Njegova duga povijest dala je ovom gradu Gornjeg Palatinata uzbudljivu mješavinu stilova koja se nastavlja sve do danas.

Kao ulični umjetnik, Andre Maier aka Cike 1 premošćuje jaz između klasične akademske umjetnosti i elemenata Art Nouveaua, do suvremene ulične umjetnosti.

[FOTO: Dietmar Denger, www.bayern.by, GNTB]

Obožava ukrašavati fasade zgrada – legalno, jer se koncentrira na dvorišta i prolaze kako ne bi promijenio sliku grada koji je zaštićen kao svjetska baština. Ovih dana često slika i u ime općinskih vlasti kako bi Regensburg učinio još ljepšim.

Palače, veličanstvene kuće i kurije koje su preživjele stoljećima daju mnogim njemačkim gradovima njihov jedinstveni šarm. Nemali broj njih okružen je prostranim parkovima koji se još uvijek održavaju u besprijekornom stanju, a mnoge od njih proglašene su UNESCO-vom svjetskom baštinom.

Kao ideju za putovanje i istraživanje kako veličanstvene arhitekture tako i predivnog street arta predlažemo Hamburg.

[FOTO: Michael Neumann, GNTB]

Od više od 100 tržnica koje se održavaju i postoje u hanzeatskom gradu Hamburgu, Isemarkt je najbolji izbor za gurmane. Nalazi se u samoj luci grada a svakog utorka i petka oko 200 štandova prodaje svoje ukusne proizvode. Ljubitelji pjesništva će uživati jer nerijetko i lokalni pjesnici tamo nastupaju uživo. Dobrodošli!

Više informacija potražite na linku:

https://www.germany.travel/en/campaign/german-local-culture/home.html

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!

Ostavi komentar