Ovih su dana najpopularniji graffiti u Zagrebu oni koje rijetko viđamo – pisane poruke.

Radi se o reakciji na aferu koja proteklih dana i tjedana potresala Vladu AP, a tiču se SMS poruka koje su razmijenili Lipa – Josipa Rimac i Radost – Ivan Turudić.

FOTO: Urbano.hr

Očito je da svi imaju nešto za reći na tu temu, pa tako i anonimni pisač(i) graffita koji je zabavio naše sugrađane, i to dva puta, pa se to pisanje graffita pretvorilo u pravu sagu ispred Muzeja Mimara.

FOTO: Urbano.hr

Naime, nakon što su radnici ispred Mimare uklonili uklonio prvotno napisane graffite, “Di si lipa?” i “Di si radosti?” već su idućeg dana bili ponovo napisani.

FOTO: Urbano.hr

Dok smo tada fotografirali zidove ispred Mimare, imali smo se prilike uvjeriti da se graffiti ljudima sviđaju i da ih nitko to nije doživio kao vandalizam!

FOTO: Urbano.hr

Ali svejedno, saga o graffitima posvećenim Lipoj i Radosti nastavila se idući dana kada su opet uklonjeni s istog mjesta. Tko zna, možda se ovaj ping-pong između anonimnih graffitera i radnika nastavi.

Tekst i foto: Urbano.HR

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar