Neobičan ‘kulturni’ incident dogodio se u Seulu, i to u tamošnjem trgovačkom kompleksu Lotte World Mall. Pred kupcima i posjetiteljima bilo je izloženo djelo američkog grafitera i uličnog umjetnika Johna Andrewa Perella, poznatijeg i kao JonOne, no jedan je par odlučio malo ‘poboljšati’ njegov rad.

Nesvjesni da se radi o ozbiljnom umjetničkom djelu vrijednom oko 2,8 miljuna kuna (440.000 dolara) mladi je par odlučio dodati nekoliko poteza četkom na JonOneov uradak, zabunom procijenivši da se radi o participirajućoj umjetnosti u kojoj treba sudjelovati i publika(!)

Razlog zbog kojeg su to pomislili jest činjenica da su se ispred velikog platna nalazili razbacani kistovi, četke i otvorene posude s bojama, što je izazvalo reakciju dotičnog para i pobudilo kod njih umjetnički nagon.

(FOTO: Korean Times)

Organizatorima izložbe su ‘slučajni umjetnici’ rekli kako su mislili da su gledatelji trebali sudjelovati u JonOneovom umjetničkom djelu “Bez naziva”, ogromnoj zidnoj slici koja je bila postavljena s limenkama boja i četkama razbacanim oko nje.

“Jako nas je zbunio cijeli taj incident jer smo u natpisu jasno rekli da su limenke s bojama i kistovi dio umjetničkog djela, a povukli smo i jasne crte kako bismo sliku odvojili od gledatelja”, rekao je jedan od organizator izložbe.

(FOTO: Korean Times)

Naravno, umjetnički performans su zabilježile sigurnosne kamere, policija je otkrila počinitelje, no organizatori su povukli prijavu nakon što su identificirali par, rekavši da će sve riješiti interno.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar