Završio je jedan od najpoznatijih hrvatskih street art festivala. U samo dva dana, uz napore vrijednih volontera i festivalske ekipe, prostor ispred Bijele kuće po deseti put postao je mala oaza umjetnosti.

Drugi dan Graffita na Gradele nadmašio je prvi dan festivala. Umjetnici su završili svoje murale, DJ-evi nastavili s dobrom glazbom, a posjetitelji su se mogli zabavljati u brojnim aktivnostima.

[FOTO: Helena Bosnić]

Nova umjetnička djela

[FOTO: Helena Bosnić]

Hrvatski i regionalni umjetnici oslikali su zidove Bijele kuće, a Bol je ponovno promijenio postav svoje galerije na otvorenom.

[FOTO: Helena Bosnić]

Srpski Wuper pretvorio je veliki zid kod dječjeg igrališta u idiličnu ljetnu scenu, dok su Glow iz Bugarske i naš Chez 186 podijelili jednu fasadu napuštenog hotela.

[FOTO: Helena Bosnić]
[FOTO: Helena Bosnić]

Nasuprot njih radili su rezidenti festivala Sarme, Casino, Royla te Snek. Tea Jurišić u svom stilu naslikala je pravu bračku scenu, plivačicu koja na pješćanoj plaži odmara i sluša „Adio, Trafikonte“.

[FOTO: Helena Bosnić]

Murali ostaju na zidovima do sljedeće godine kada će festival u 11. izdanju ponovno postati umjetničko i street art središte ovog dijela Europe.

Dnevni program bez predaha

[FOTO: Helena Bosnić]

Od jutra festival je nastavio u umjetničkom tonu s Blue Sun Sketch battleom. Bojicama i flomićima sudionici natjecanja crtali su svoje najbolje graffiti skice, a iskusan stručni žiri odabrao je i nagradio najbolji rad. Sljedeće na rasporedu bilo je natjecanje u najluđem skoku u more, a program u Bijeloj kući završio je vatrenim All Styles battleom.

[FOTO: Helena Bosnić]

Totalni nered u 585 klubu

[FOTO: Helena Bosnić]

Nakon cjelodnevnog druženja, zabava se prebacila u bolski 585 Club. Prvi dan nastupa otvorili su Krešo Bengalka, Mimi Mercedez, Buntai i Z++. Odličnu atmosferu ponovili su drugi dan Bore Balboa, Grše, Luzeri i Kukus, a festival je zatvorio Krankšvester.

[FOTO: Helena Bosnić]

Dok čekate sljedeću godinu i još jedan GNG, možete pogledati fotografije s festivala i informacije o drugim događanjima na GNG Facebooku Instagramu.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!

Ostavi komentar