Ponekad se gradsko ruglo doista može pretvoriti u kvartovskog labuda, ali samo ako postoji dobra volja kod svih zainteresiranih strana.

Upravo je takvo suglasje postignuto u pariškom 11. arondismanu, iliti okrugu gdje je tvrtka za ulaganje u nekretnine Novaxia ljubazno ‘posudila’ umjetnicima oronulu i napuštenu zgradu koju čeka potpunu obnovu za festival ulične umjetnosti.

(FOTO: Colors Festival Paris)

Ostatak posla nakon toga (ni)je bio lagan. Zidovi zgrade postala su ogromna slikarska platna i kada je sve bilo spremno stigla je obavijest ljubiteljima ulične umjetnosti da ih od 20. svibnja do 30. lipnja u Parizu očekuje čarobna izložba Festival boja 2021.

(FOTO: Colors Festival Paris)

To je taj dobar ‘tajni’ plan koji je svjetlo dana ugledao proteklog vikenda u glavnom gradu Francuske. Više od 40 umjetnika sudjelovalo je u ovoj inicijativi, a divovska se izložba prostire na dva kata zgrade te ukupno 400 m2 površine.

(FOTO: Sortir A Paris)

Street art umjetnici su ‘okupirali’ zidove napuštene zgrade i naslikali XXL umjetnička djela, svako od tih djela je umjetnički svemir za sebe, a cijela zgrada izlog u kojem se ogledaju različiti (umjetnički) talenti.

(FOTO: Sortir A Paris)

Kupnjom samo jedne ulaznice posjetitelji će se moći i nekoliko puta vratiti na ovu izložbu koju će morati pažljivo pogledati jer urbanih radovi ima po svim zidovima, čak i u pukotinama.

(FOTO: Colors Festival Paris)

Festival boja 2021. će sljedećih mjesec dana biti idealno odredište za ljubitelje ulične umjetnosti, ali i fotografije jer predstavlja ‘vruće mjesto’ za fotografiranje. Najbolje od svega je što će svakog vikenda čak biti moguće doći i gledati uživo umjetnike kako stvaraju svoje kreacije.

(FOTO: Sortir A Paris)
(FOTO: Sortir A Paris)
Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar