Ove subote u 18 sati u Knjižnici Marina Držića u Ulici grada Vukovara 222 biti će predstavljeno novog izdanje zagrebačkog turističkog vodiča “Zagreb Street art & Graffiti guide 2023/24”.

Riječ je o drugom izdanju vodiča koje se pojavljuje dvije godine nakon izlaska prvog broja. Na povećanom broju stranica nalaze se radovi pedesetak domaćih i stranih umjetnika koji svojim radovima uljepšavaju Zagreb.

[FOTO: PR]

Ulična umjetnost, graffiti ili Street Art kako danas nazivamo ovaj najbrže rastući smjer u povijesti umjetnosti ima svoju vjernu bazu ljubitelja i pratitelja scene. Kao ravnopravna ostalim vidovima umjetnosti, ulična umjetnost već je uvrštena u turističku ponudu pojedinih gradova u Hrvatskoj, a ovo izdanje samo je mali dio sveukupne ponude grada.

[FOTO: PR]

“Zagreb Street art & Graffiti guide 2023/24” nije tek smjerokaz turističkog istraživanja gradskih ulica. Ovaj vodič je dokument jednog vremena, prikaz umjetnosti koja se pojavljuje i nestaje i predstavlja direktnu vezu prema umjetnicima predstavljenima u vodiču, a zasigurno  će pronaći svoj put prema zaljubljenicima u Street Art.

[FOTO: PR]

Prije službenog predstavljanja vodiča, urednik “Zagreb Street art & Graffiti vodiča 2023/24”, ujedno i turistički vodič – Krešimir Golubić, Leon GSK, osobno će voditi turističku šetnju gradom.

[FOTO: PR]

Turistička šetnja gradom počinje u 16:00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića 11 (ispred Turističko informativnog centra na uglu Trga i Jurišićeve) i traje do 17:30 nakon koje je planiran polazak prema Knjižnici Marina Držića u Ulici grada Vukovara 222 gdje će se u 18:00 sati predstaviti novo izdanje naše turističke publikacije i otvoriti prateća izložba “Zagreb Street Art”.  Izložbu će otvoriti književnik i prevoditelj Boris Perić.

[FOTO: PR]

Prijaviti se možete na turističku turu putem e-maila: sokre1973@gmail.com kao i dobiti sve dodatne informacije o turi i vodiču.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!

Ostavi komentar