Počevši od utorka, 1. prosinca svi štovatelji čuvene glazbene skupine iz Liverpooola moći će u Studentskom centru pogledati dokumentarni film “The Beatles: Eight Days A Week”.

Ulaz na projekciju u MM centru je besplatan, a dokumentarac slavnog američkog redatelja Rona Howarda u trajanju od 105 minuta bit će prikazan i dva dana kasnije (u četvrtak, 3. prosinca), te 8., 10. i 12. prosinca.

Dobitnik dvije prestižne nagrade Emmy, film “Beatles: Eight Days a Week” isječak je ‘turnejskih godina’ (250 koncerata u razdoblju od 1963. do 1966. godine) benda koji je živio u konstantnom pokretu, od koncerta do koncerta, gužvajući se po hotelskim sobama, pišući nove pjesme u kombijima i izbacujući dva albuma godišnje.

Poseban naglasak stavljen je na događaje oko njihovog koncerta na njujorškom ‘Shea Stadiumu’, koji je održan 1965. godine ispred čak 55 tisuća ljudi.

Lepeza intervjua, glazbe, arhivskih snimaka i priča vezanih uz fenomen Beatlesa, obožavanog benda koji je zauvijek obilježio svjetsku glazbenu scenu.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar