Već drugi umjetnički rad koji pripisuju slavnom Baksyju, iako ne mogu sa sigurnošću potvrditi, pojavio se u Fakenhamu, gradiću nedaleko od Norwicha. Ulično djelo koje prikazuje anđeoskog doktora nacrtano je na nogostupu ispred tamošnjeg medicinskog centra u kojem se odvija program cijepljenja protiv COVID-19 i to je već drugi takav isti crtež.

Prije nešto više od tjedan dana identična slika nacrtana je na staroj pekarnici na tržnici u istom gradu. Ovo ulično djelo prikazuje liječnik odjevenog u zaštitnu opremu, s aureolom nad glavom, a pored njega se nalazi i šprica s cjepivom.

FOTO: Fakenham Medical Practice

“Fakenham Medical Practice” ispred kojeg se pojavio crtež u stilu slavnog Banksyja iskoristio je priliku kako bi se putem svojeg Facebook profila javno zahvalio nepoznatom umjetniku.

“Ova lijepa slika naslikana je ispred naše zgrade. Hvala onome tko je to učinio. To toliko znači našem timu koji naporno radi na pružanju skrbi za naše pacijente i istovremeno obavlja program masovnog cijepljenja protiv COVID-19”, rekla je Sarah Bucha, izvršna direktorica medicinske ustanove koja je imenovana jednim od glavnih centara za cijepljenje u pokrajini Norfolk.

Kada je ista slika nacrtana na staroj pekarnici, gazdarica obližnjeg puba Alie Hannam pregledala je snimke svojih nadzornih kamera i vidjela da je osoba odgovorna za umjetničko djelo stigla ‘na poprište’ nešto iza ponoći i otišla nakon samo pet minuta.

Za izradu svog rada djela koristila je matricu što i jest u Banksyjevom stilu, stoga mnogi smatraju da je ovo njegova posveta medicinskim radnicima koji se svakodnevno bore protiv COVID-19.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar