Frank Sinatra je u svojoj pjesmi “New York, New York” označio je ‘Veliku Jabuku’ kultnim mjestom za ostvarenje uspjeha sročivši to u vrlo jednostavan stih: “If I can make it there, I’ll make it anywhere”.

A čini se da je i hrvatskom turizmu, sudeći prema dodjeli prestižnih nagrada u središtvu New Yorka – suđen uspjeh.

(Autor fotografije: Marijana Marinović)

S upravo održane svečane ceremonije dodjele prestižnih američkih turističkih nagrada Travvy Awards u njujorškom Gotham Hallu stižu odlične vijesti za Hrvatsku i hrvatski turizam.

Ono što je Academy Awards u svijetu filma i filmske industrije to je Travvy Awards u svijetu industrije turizma!

Kaže direktor HTZ-a Kristjan Staničić

Na dodjeli prestižne nagrade Travvy Awards 2019. Hrvatska je osvojila srebrnu nagradu u kategoriji najbolje destinacije u Europi, broncu u kategoriji najbolje svjetske destinacije, dok je Hrvatska turistička zajednica osvojila srebro u kategoriji najbolje europske turističke organizacije.

Kristjan Staničić, direktor HTZ-a i Ina Rodin, direktorica predstavništva HTZ-a u New Yorku (Autor fotografije: Marijana Marinović)

Priznanja zlatnoga sjaja ispred Hrvatske turističke zajednice preuzeo je direktor Kristjan Staničić.

„Ono što je Academy Awards u svijetu filma i filmske industrije to je Travvy Awards u svijetu industrije turizma! Ovo su iznimne vijesti za cjelokupni hrvatski turistički sektor jer je riječ o potvrdi popularnosti i odlične pozicije koju naša zemlja uživa na ovom iznimno velikom i važnom tržištu koje nije lako osvojiti. Nagrade pripadaju svim hrvatskim turističkim djelatnicima koji s puno truda i ljubavi iz godine u godinu podižu kvalitetu usluge i sadržaja hrvatskog turizma. Posebno sam ponosan na srebro u kategoriji najbolje europske turističke organizacije jer ta nagrada potvrđuje da Hrvatska turistička zajednica provodi kreativne i inovativne promotivne aktivnosti prepoznate od strane američkih profesionalaca. Naime, priznanja su još i važnija kada se u obzir uzme činjenica da se ista dodjeljuju isključivo na temelju glasova američkih turoperatora i putničkih agenata, dakle od strane struke. Naš cilj je daljnje učvršćivanje tržišne pozicije Hrvatske kroz provedbu ključnih promotivnih aktivnosti koje će osigurati zadržavanje trendova rasta iz Amerike koja predstavlja tržište s kojeg ostvarujemo najveći turistički promet kada su u pitanju daleke zemlje“, izjavio je direktor Kristjan Staničić prilikom preuzimanja nagrade.

John Kirk, urednik Travel Pulse Kanada, Kristjan Staničić, direktor HTZ-a, te Ina Rodin, direktorica predstavništva HTZ-a u New Yorku (Autor fotografije: Marijana Marinović)

Uz srebrnu Hrvatsku, u kategoriji za najbolju europsku destinaciju zlato je osvojila Grčka, a broncu Engleska. U kategoriji najbolje svjetske destinacije zlato je otišlo Australiji, srebro Barbadosu, a bronca Hrvatskoj, dok je u kategoriji za najbolju europsku turističku organizaciju zlato osvojila Švicarska, a srebro Hrvatska turistička zajednica.

Godišnje nagrade Travvy Awards dodjeljuju se u organizaciji travAlliancemedia s ciljem isticanja najboljih primjera izvrsnosti i dostignuća u turističkoj industriji, a dodjeljuju se različitim dionicima kao što su nacionalne turističke organizacije, destinacije, turistički posrednici, proizvodi i dr. Ove godine nagrade su dodijeljene na temelju više od 120.000 glasova što predstavlja najveću bazu nezavisnih američkih turističkih posrednika.

Travvy Awards 2019. (Autor fotografije: Marijana Marinović)

„Izuzetno nas veseli što su naš rad, ali i pozicija Hrvatske prepoznati od strane uglednih predstavnika američkog turističkog gospodarstva. Ovo je za nas odličan početak godine te dodatna motivacija u daljnjem tržišnom pozicioniranju Hrvatske na američkom tržištu. Nastavit ćemo s predanim radom u suradnji s kolegama iz hrvatskog turističkog sektora koji su dali snažan doprinos u dobivanju ovih prestižnih priznanja“, poručila je Ina Rodin, direktorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar