Prošloga tjedna počela je prodaja poštanski marki jedne od najpopularnijih britanskih humorističkih TV serija svih vremena. Royal Mail odlučio je obilježiti 40. godišnjicu premijernog izdanja serije “Only Fools and Horses”, iliti po naški “Mućki”, novim dizajnom na kojem su legendarni likovi Del Boy, Rodney i njihovi prijatelji.

Četiri desetljeća popularne BBC-jeve komedije obilježeno je specijalnom edicijom poštanskih marki od kojih se osam temelji na čuvenim rečenicama iz “Mućki”. Još četiri specijalno dizajnirane poštanke marke baziraju se na četiri glavna lika serije.

Del Boy, kojeg je glumio danas 81-godišnji Sir David Jason (baš je nedavno proslavio taj rođendan) i njegov beznadežni brat Rodney (Nicholas Lyndhurst) pojavljuju se na markama s mnoštvom drugih glumaca iz serije poput Triggera (Roger Lloyd Pack), Boyciea (John Challis), Raquel (Tessa Peake-Jones), Cassandre (Gwyneth Strong) i Marlene (Sue Holderness).

(FOTO: Collect GB Stamps)

Najpoznatija braća iz Peckhama živjeli su zajedno s djedom, a kasnije i sa stricem Albertom koji su također dobili svoje posebno dizajnirane poštanske marke, pa tako djed, kojeg je glumio pokojni Lennard Pearce, dao svoj “pečat” (stamp eng.) besmrtnom rečenicom iz serije: “Oduvijek sam želio ići u Benidorm. Gdje je to?”.

(FOTO: Collect GB Stamps)

Ujak Albert je, naravno, obilježen početkom rečenice: “Tijekom rata…”, a na poštankoj marki s Del Boyevim likom stoji kultna rečenica: “U ovo vrijeme sljedeće godine bit ćemo milijunaši!”.

“Only Fools and Horses” je prvi put išla u eter 1981. godine (8. rujna) i pratila je život snalažljivog švercera Dereka Trottera i njegovog puno manje snalažljivog mlađeg brata Rodneyja na tržnici u Peckhamu.

(FOTO: Collect GB Stamps)

Posljednja, sedma sezona serije emitirana je 1991. godine, a nakon toga su uslijedili sporadični božićni specijali prije nego što je 2003. i službeno završila svoj televizijski vijek. Del Boy i Rodney zadnji su put ‘oživjeli’ na malom ekranu 2014. godine za specijalno sportsko izadnje u kojem je sudjelovao David Beckham.

“Izvrsni scenarij, komični dijalozi , toplina i neobične osobine glavnih likova učinili su ‘Mućke’ jednom od najomiljenijih humorističnih TV serija svih vremena. Slavimo 40 godina ‘Trotters Independent Traders’ snalažljivosti s novim markama kojima oživljavamo neke od kultnih trenutaka serije”, izjavio je tim povodom Philip Parker, menadžer za strategiju “Kraljevske pošte”.

(FOTO: Collect GB Stamps)

Za one koji žele znati više, prodaja posebnih poštanskih marki kojima se obilježava 40. godišnjica kultne BBC-jeve serije počela je prošloga tjedna, cijeli komplet košta 16,20 funti i može se nabaviti u tamošnjim poštanskim uredima.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar