Ulična umjetnost i tehnologija već duže vrijeme idu ruku pod ruku. Dapače, street art umjetnici su počeli prilagođavati svoja djela novim načinima prikazivanja publici, ponekad čak i u realnom vremenu.

Jedan od takvih načina je i ovaj video u kojem je autor unutar 16 okvira smjestio 16 različitih lokacija i galopirajućeg konja. Riječ je o radovima španjolskog umjetnika Sabek koji je svoj stil počeo razvijati još 2000. godine slikajući na ulicama i napuštenim mjestima oko Madrida.

Njegov nepogrešiv stil prepoznaje se po igrama silueta nadahnutih prirodom i životinjama, posebno plemenitim i moćnim životinjama koje izazivaju snažan osjećaj poštovana, a baš takav je i konj iz videa.

Inače, Sabek je rođen 1985. godine i trenutno je jedno od vodećih imena španjolske street art scene. Njegove ogromne murale možemo pronaći diljem svijeta (SAD, Francuska, Španjolska, Malezija, Rusija, Kina, njemačka, kuba, Norveška, Irska, Novi Zeland itd), a radovi su prikazani u galerijama u Španjolskoj, Francuskoj i Sjedinjenim Državama.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar