Vjerujemo da ste dosad već vidjeli svakakve kombinacije boja i materijala kada su u pitanju tenisice, ali dva vrhunska njemačka brenda otišla su korak dalje u izradi ove popularne sportske obuće.

(FOTO: adidas)

Adidas se udružio s Meissenom, najstarijim europskim proizvođačem porculana, kako bi zajedno stvorili ekskluzivno umjetničko djelo: ručno izrađenu porculansku tenisicu ZX8000 izrađenu od vrhunske kože i ručno obojanu od strane stručnjaka iz Meissena.

(FOTO: adidas)

Ovaj proizvod nastao je kao dio programa kojeg je Adidas pokrenuo početkom 2020. s nizom odabranih partnera širom svijeta, a cilj mu je oživjeti stare brendove slavne njemačke sportske marke. Nedavno smo iz sličnog programa vidjeli i ograničenu retro seriju tenisica, tzv. ‘toptenki’ s natpisom Jugoplastika posvećenu kultnom splitskom košarkaškom klubu.

(FOTO: adidas)

Svaki partner u tom programu pridonosi jedinstvenom izgledu jednog od Adidasovih najznačajnijih modela u povijesti, a u prosincu 2020. red je došao na Meissen, kultnog njemačkog i europskog proizvođača porculana s tradicijom dugom preko tri stoljeća.

Ovoga je puta kao ‘platno’ poslužila tenisica iz serije Adidas originals ZX8000, a kao slikovni uzor(ak) Meissenova ‘krater’ vaza, prvi put dizajnirana 1856. godine, koja objedinjuje brojne ukrasne stilove i tehnike iz 310-godišnje povijesti slavnog proizvođača porculana.

(FOTO: adidas)

Adidasov model tenisice ZX8000 ukrašen je s 15 od 130 različitih uzoraka čuvene Meissenove vaze, a svaki su obrazac pažljivo i precizno izradila četiri slikara u tri odvojena odjela u Meissenu.

Ekipe iz obje kompanije mukotrpno su radile na ovom umjetničkom djelu (dovoljno je samo pogledati fotografije op.a.) gotovo šest mjeseci, a zanimljiv je podatak da je konačni proizvod težak točno 950 grama.

(FOTO: adidas)

Jedna primjerak ovih unikatnih tenisaca naći će se na aukciji kuće Sotheby’sa od 7. do 16. prosinca 2020., a iznos ostvaren prodajom donirat će se muzeju u Brooklynu za pomoć u umjetničkom obrazovanju mladih u New Yorku.

U slobodnoj prodaji ova specijalna edicija Adidas tenisica, nadahnutih umjetničkim djelom i tradicionalnim Meissen dizajnom, naći će se tijekom prosinca.

(FOTO: adidas)

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar