Skate i grafiti su od samih početaka prisutni na osječkom festivalu ekstremnog sporta, stoga ne čudi da je petak još jednom bio sadržajan dan Pannonian Challengea, obilježen zvukom spreja i udaranjem dasaka s četiri kotača, uz pridržavanje svih mjera epidemiološke zaštite.

Jedan od predvodnika moderne hrvatske graffiti scene, kultni CHEZ 186, na Graffiti Art Workshop by Beck’s radionici pokazao je sve čari ove umjetnosti i dokazao da se vandalizmom i uništavanjem slike grada kreativnost nipošto ne može iskazati.

(FOTO: Facebook/Pannonian Challenge)

“Miksam klasične grafite čija pravila pokušavam slomiti ili zaobići ili promijeniti sa nekim utjecajima oko mene”, naglasio je CHEZ kojemu je podršku u kreiranju street priče Pannoniana dao osječki graffiter i hip hop aktivist Armando El-Hag Hassan.

Nedaleko od Graffiti Art Workshop by Beck’s radionice, pod snažnim osječkim suncem i na uglađenom poligonu skate parka na lijevoj obali Drave od jutra su trenirali skateri i kroz smijeh i šalu se pripremali za veliko popodnevno natjecanje.

(FOTO: Facebook/Pannonian Challenge)

Već dolaskom Skate Amatera na scenu 21. Pannonian Challengea stvari su postale ozbiljnije. Skate daskom je naposljetku najbolje baratao Matko Erkapić, koji se impresivnim trikovima popeo na postolje ispred Jagor Juriča na drugom i Mislava Pećara na trećem mjestu.

Dečko iz Slavonije pokosio europsku skate elitu

Amateri su tako napravili izvrstan uvod u Skate Elite/Pro natjecanje osječkog festivala ekstremnog sporta na koji su stigli skateri iz Europe i regije sa željom da zavrijede ovu prestižnu titulu. Upravo to je na kraju pošlo za rukom Petru Spiedlicku iz Nove Gradiške koji je svoju dasku koristio u nevjerojatnim kombinacijama, koristeći pritom sve dostupne dijelove osječkog skate parka.

(FOTO: Petar Spiedlick pokorio elitu)

“Još uvijek ne mogu vjerovat, stvarno sam pod dojmom, ne znam što bih rekao. Osvojio sam nagradu u amaterskoj kategoriji, ali ovo je prvi puta da sam najbolji u Pro kategoriji”, rekao je Petar.

Skate pobjednika 21. Pannonian Challengea, koji je zasigurno oduševio i publiku pred malim ekranima i na društvenim mrežama, na drugom je mjestu popratio slovenac Chris Khan, a na trećem Bruno Vranić.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar