Na travnjaku ispred zgrade parlamenta na imanju Stormont u Belfastu je nastao divovski biorazgradivi mural umjetnika Saypea, kao dio svjetsko projekta „Beyond Walls“. Atrakcija je izložena kao dio Belfast Photo Festivala, a stvorena je uz potporu Veleposlanstva Švicarske u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Divovsko umjetničko djelo stvoreno je korištenjem biorazgradivih pigmenata od drvenog ugljena i krede. Kao i u prirodni svakog djela landart-a, i ova slika nestat će vremenom i rastom trave.

[FOTO: Street Art News]

Isprepletene ruke ljudi iz Belfasta su fotografska inspiracija za djelo koje zagovara solidarnost, dijalog i prijateljstvo izvan geografskih i društvenih ograničenja diljem svijeta. Belfast se ovako postao jedan od 30-ak gradova na pet kontinenata koji su sudjelovali u velikoj umjetničkoj instalaciji.

[FOTO: Street Art News]

Saype je poznat kao pionir umjetničkog pokreta koji povezuje uličnu umjetnost i land art. Njegov pristup i inovativna tehnika donijeli su mu globalno priznanje. Predan je ekološkim metodama u svojoj umjetnosti, a poetska i prolazna djela putuju diljem svijeta kako bi utjecala na umove i potaknula svjesni dijalog.

[FOTO: Street Art News]
[FOTO: Street Art News]
[FOTO: Street Art News]
Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!

Ostavi komentar