Cijelu je stvar zakuhao kultni minhenski dućan ulične mode BSTN Store u kojem se mogu pronaći brojni komadi odjeće slavnih brendovi kao što su Nike ili Adidas. A upravo je njemačka sportska marka, u suradnji sa spomenutim BSTN-om, nedavno lansirala ograničenu ediciju tenisica posvećenih košarkaškom klubu Jugoplastika.

(FOTO: ADIDAS FORUM ĆEVAPE & FRIES PACK)

Vijest je odmah izazvala zanimanje košarkaških fanova, a pogotovo navijača slavnog splitskog kluba koji je dominirao europskim parketima krajem 80-tih i početkom 90-tih godina prošlog stoljeća, kada je pod imenom Jugoplastika i POP 84 osvojio tri europske titule.

I baš u čast europskoj košarkaškoj kulturi, te ljubavi prema toj igri, kao i balkanskoj tradiciji uspješnosti u ovom sportu, BSTN i Adidas su napravili liminitranu seriju lucidnog naziva “Ćevape & Fries” u kojoj se nalaze ‘toptenke’ s natpisom Jugoplastika”, žuta sportska torba i bočica za vodu kao retro uspomene na zlatne dane košarkaškog klub iz Splita.

(FOTO: ADIDAS FORUM ĆEVAPE & FRIES PACK)

O koliko se limitiranoj seriji radi govori i podatak da je dostupno samo 150 pari tenisica širom svijeta!

I tu nije kraj zanimljivostima. Naime, jedno od naslovnih lica kampanje (drugo je Paul Howard) bivši član slavne generacije ‘Žutih’ – Paško Tomić, trostruki prvak Europe (1989-91), koji je kao pravi maneken odradio modni editorijal objavljen na blogu u okviru bstn.com.

Paško Tomić u kampanji BSTN Storea (FOTO: ADIDAS FORUM ĆEVAPE & FRIES PACK)

Retro Adidasice zaintrigirale su još jednog člana trofejne genracije Jugoplastike i velikog emotivca Dina Rađu koji je u razgovoru za RTL čak pustio i suzu.

“Prvo sam mislio da nije to netko napravio sam za sebe, onako bezveze, Međutim, onda su mi počele dolazit more poruka i pitanja ‘gdje mogu kupiti’. Što ja znam gdje se može kupiti? Stvarno nisam imao pojma, do prije deset minuta nisam zna o čemu se radi dok nisam pročita u novinama”, rekao je kroz suze Dino Rađa, piše RTL.

“Meni je to velika čast i ponos i ponavljam da, eto, jedan tako veliki gigant odaje priznanje jednom klubu, jednom gradu, jednoj državi. Meni je to jednostavno fenomenalno”, dodao je sjajni centar slavne generacije Jugoplastike i kazao da svoje originalne više ne čuva.

“Ja sam sve moje stvari koje sam imao prvo sam držao u kući, napravio sam sebi u podrumu nekakav svoj muzej i onda sam na kraju to sve predao Muzeju sporta u Splitu, osim jednog malog dijela koji se nalazi u Springfieldu u Americi, neka ljudi gledaju koga zanima. Da stoji to kod mene kući, nema smisla”, zaključio je Rađa ovu priču.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar