Božićna čarolija i ovog prosinca stanuje u klubu Azimut u Šibeniku, a za blagdansko ozračje koje promovira inkluzivnost i gura hrvatske umjetnike u prvi plan pobrinuli su se udruga Kolektiv 4B i udruga osoba oboljelih od cerebralne i dječje paralize te ostalih tjelesnih invalida Aurora Šibenik.

Najbolje što prosinac nudi u Šibeniku stane u dvije riječi „Božićni tinel“ – art & craft izložba koja će biti otvorena sutra u galeriji Azimuta s početkom u 20 sati. „Božićni tinel“ ove je godine okupio 23 umjetnika/ice iz Hrvatske čije radove posjetitelji mogu ne samo razgledati već i dodati na popis kupljenih poklona za svoje najmilije.

[VIDEO: Azimut]

Te dvije slatke riječi – Božićni tinel

Božićni tinel“ privlači pozornost javnosti od 2019. godine. Riječ je o jedinstvenoj art & craft izložbi koju je publika mogla (ne)vidjeti i pandemijske 2020. godine. Famozni lockdowni i razne druge epidemiološke mjere nisu zaustavile kulturni program koji je više od obične izložbe u prostoru koji je više od galerije. S vremenom je „Božićni tinel“ rastao i jačao da bi danas stasao u nezaobilazni kulturni sadržaj u prosincu koji ne preskaču ljubitelji umjetničkih radova priznatih hrvatskih autora; postao je katalog umjetničkih imena koja će publika tek otkriti, mjesto gdje se građani uče inkluzivnosti i tamo gdje je kupovina božićnih poklona slatka muka.

[FOTO: Azimut]

Kristijan Gradečki, Maja Profaca, Milena Grudić, Tijana Mihailović, Krešimir Golubić, Obrt, Anita Franin Pečarica, Blanka Hrg Pobrić, Adriana Tanfara, Zrinka Magazin, Mar Mar, Ivana Antić Stošić, Branka Grubić, Andrijana Diklić, Nives Bujas Božajić, Denis Jakovljević, Dolores Bujas, Iva Perković, Lulas Art, Danijel Hrg, Juma, Lana Martinović Čala i Koraljko Greben – imena su koja potpisuju radove koji će se moći razgledati od subote, 10. prosinca u šibenskom Azimutu. Otvorenje je u 20 sati.

[FOTO: Azimut]

Konkretan primjer zajedništva

Poznati šibenski klub Azimut polako poprima blagdansko ruho. Posebno se to odnosi na tamošnju galeriju gdje posebno mjesto i pozornost posjetitelja plijeni ogromno božićno drvce za čije su ukrašavanje i dekoracije ponovno bili zaduženi članovi udruge osoba s invaliditetom Aurora Šibenik. Visoko zeleno drvce brzo je postalo šareno i sjajno zahvaljujući dekoraciji koju su članovi Aurore izrađivali na prethodno održanim kreativnim radionicama.

[FOTO: Azimut]

Time se još jednu godinu nastavila suradnja članova lokalne zajednice s idejom jačanja društva čiji su nedjeljivi pripadnici. Inkluzivnost, zajedništvo, suradnja temelj su za bolje sutra, a kako to konkretno izgleda može se vidjeti na primjeru „Božićnog tinela“ i svemu što ono podrazumijeva.

„Vidimo se u subotu! 23 umjetnika vas čekaju“, poručili su organizatori.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!

Ostavi komentar