Iako se okusima ne raspravlja, pogotovo filmskim ukusima, tvrdnja iz naslova ovog članka potkrijepljena je anketom provedenom među 44 filmska kritičara 1999. godine. U toj se anketi određivala lista 20 najboljih hrvatskih filmova, a “Tko pjeva zlo ne misli” se našao na prvom mjestu.

Glazbena komedija koju je režirao Krešo Golik svoju premijeru je imala baš 13. studenog 1970. godine i malo tko je tada znao da će to biti jedan je od najgledanijih hrvatskih filmova u povijesti.

Ta “ljubavna komedija s pjevanjem”, kao su je nazvali, snimljena je prema antologijskoj prozi “Iz dnevnika maloga Perice” zagrebačkog književnika Vjekoslava Majera.

Uspjehu filma, pored sjajnih glumačkih izvedbi Franje Majetića (dobio nagrada za najbolju komičnu ulogu 1971.), Relje Bašić, Mirjane Bohanec i Mie Oremović, pridonijele su i originalne lokacije na kojima je sniman film – na Gornjem gradu, u Basaričekovoj ulici.

U čast ovoga jubileja pogledajmo jedan od isječaka iz kultnog filma:

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar