Nije neobično da mnoge stare kuće skrivaju tajne koje govore o njihovoj prošlosti. Većina tih obilježja ili značajki, kako god ih nazvali, otkriju se prilikom kupovine nekretnine ili su čak dio cjelokupne priče kojom se želi potaknuti sama prodaja.

Neke tajne, međutim, ostanu skrivene sve dok novi vlasnici ne odluče napraviti određena poboljšanja u kući, pa je tako korisnik Yamaha234 nedavno podijelio s Reddit zajednicom fotografiju onoga što su njegovi punac i punica pronašli u svom domu nakon što su poderali stari tapison u sobi.

(FOTO: Yamaah234 | Reddit)

Na daskama ispod prašnjavog i već oronulog tapisona otkrili su divovski Monopoly! Oslikana ploča sa svim poljima za Monopoly veličine cijele sobe temelji se na klasičnoj američkoj verziji ove igre, te uključuje i prostor za kartice “Šansa” i “Riznica”, te zatvor i željeznice…

Izgleda da su divovsko izdanje Monopolyja ručno oslikali prijašnji vlasnici kuće, a prema riječima jednog od korisnika Reddita, crtanje ploča s društvenim igrama na podovima bila je popularna ideja unutrašnjeg uređenja prostora tijekom 1950-ih.

“Pokazao sam ovu sliku svojoj supruzi i podsjetila me da je u našoj blizini čitav kvart, izgrađen sredinom 1950-ih, u kojem su ploče za igru ​​obojane ili popločane na podovima podruma”, objasnio je.

Nakon što je fotografija ovog otkrića postala viralna, razvila se i velika rasprava oko toga što bi sadašnji vlasnici trebali napraviti, pa se tako jedan korisnik Reddita zapitao: “Je li vam ovo promijenilo planove oko preuređenja? (Nadam se da jest, pomislite na svoje unuke).”

Što će na kraju biti s divovskom pločom Monopolyja – ne znamo…

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar