S velikim smo veseljem popratili otvorenje izložbe Slavena Kosanovića LUNARA  koje se dogodilo 22. ožujka u Galeriji VN u Zagrebu.

Jedan od pionira graffiti scene devedesetih godina prošlog stoljeća i naš najpoznatiji ulični umjetnik i crtač graffita  privukao je mnoštvo prijatelja, kolega ali i ljubitelja street arta.

Konceptom oslikavanja ostataka ambalaže i/ili različitog otpada, umjetnik svojim radovima skreće pažnju  na važnost recikliranja otpada i brige za okoliš.

Na pojedinim se radovima odbačene ambalaže gotovo i ne vidi razlika između njegove umjetničke intervencije ili moguće poslovne suradnje sa dotičnim robnom markom, a kada pronađemo njegov zaštitni znak – šarenog mačka koji se smješka na ambalaži hrane za kućne ljubimce prvo nam pada na pamet da suradnja sa brendom SMOKI koja je trenutno aktualna ima puno dublji smisao.

Može li potrošačka ambalaža od svog samog početka dolaska na police trgovina biti umjetničko djelo? Čini se da može.

Kada svemu tome pridodamo i zajedničke radove sa kolegama između kojih navodimo 2Fasta, Postera, Moska ili Danijela Žeželja –  Lunarovih stotinjak predstavljanih radova obećavaju jedinstvenu i interesantnu izložbu prvaka ulične urbane kulture koju možete obići do 9. travnja 2022. godine.  

Galerija VN je otvorena svaki radni dan od 8:00 do 20:00 sati a subotom do 14:sati.

Tekst i Fotografije: Urbano.hr/KG

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar