Nakon kratke i uobičajene stanke sredinom siječnja, nezavisni kulturni centar/klub Azimut u Šibeniku vraća se standardnim glazbeno – kulturnim događanjima uz nekoliko važnih novosti. Azimut ponovno radi od usutra i to u slavljeničkom tonu jer u ožujku šibenski klub obilježava deset godina postojanja.

Uz sve popularniji glazbeni program koji broji treću sezonu „Nevidljiva scena“, stiže i rođendanski set koncerata „10 za 10“, uz nezaobilazni bogati likovni i književni program. Koncertna sezona u slavljeničkoj 2023. godini u počinje ovu subotu uz nagrađivanog glazbenika Ivana Grobenskog i njegov sastav The MHSC.

Šibenski klub kao hrvatski presedan

U ožujku se bilježi deset godina da su nekadašnji šibenski Bunari preimenovani u Azimut, da je prvi vodovod, cisterna izgrađena u srednjovjekovnom Šibeniku te 2013. godine vrlo brzo ponijela epitet kulturnog inkubatora. Samo deset godina kasnije Azimut je postao nezavisni kulturni centar čiji programi uživaju podršku ne samo sve brojnije publike i izvođača iz cijele regije već i institucije poput Ministarstva kulture i medija RH ili Zaklade Kultura Nova. Azimut je, također, dobitnik Nagrade Grada Šibenika za izniman doprinos razvoju kulturne scene i društvenog života  što je gotovo presedan u odnosima gradskih struktura i nezavisne kulture u Hrvatskoj.

[FOTO: Urbano.hr]

Koncertna sezona Azimuta u 2023. godini starta u subotu koncertom Ivana Grobenskog i promocijom njegovog albuma „Apocalipstick“. Riječ je o albumu koji su domaći i regionalni mediji, glazbeni novinari i kritičari proglasili najboljim pop rock albumom godine,  najboljim domaćim i regionalnim albumom u 2022. godini ili, pak najboljim soul albumom ikad snimljenim u Hrvatskoj.

Hvaljenog glazbenika na koncertu u Šibeniku prati njegov bend The Mental Health Customer Support, a čine ga redom vrhunski glazbenici – Dimitrije Simović, Mario Petrinjak, Marin Hraščanec, Helena Hraščanec, Melani Krog i Luka Osrečak. Ulaznice se u prodaji u sustavu Entrio.

‘Nevidljiv koncert’ i online emisije

[FOTO: PR]

Koncert Ivana Grobenskog u subotu u Azimutu prvi je iz serije treće sezone glazbenog programa „Nevidljiva scena“ pokrenute 2021. godine s ciljem populariziranja i razvoja autorske nezavisne scene. „Nevidljiva scena“ brzo se proširila po cijeloj regiji jer osim na koncertu, izvođači se predstavljaju u istoimenoj emisiji koja se prenosi na društvenim mrežama, YouTube kanalu i specijaliziranim glazbenim portalima u regiji. Dosad su održana 24 „nevidljiva“ koncerta, snimljeno je isto toliko emisija čiji online pregledi bilježe i preko 25 tisuća pregleda. „Nevidljivu scenu“ podržalo je i Ministarstvo kulture i medija RH.

Tijekom 2023., u okviru „Nevidljive scene“, nakon koncerta Ivana Grobenskog iščekujemo još i nastupe beogradskog benda Vizelj u subotu, 11. veljače. Riječ je o predvodnicima novog beogradskog alternativnog zvuka koji će u Šibeniku predstaviti svoj četvrti album „Ne vidim te od dima“.

[FOTO: PR]

Osim toga, Azimut i beogradska agencija Rock svirke nastavljaju odličnu suradnju te idućeg mjeseca dovode jednog od najvećih američkih tekstopisaca i rock/pop/country/americana izvođača Jerryja Josepha koji već 30 godina nezaustavljivo oduševljava glazbene poklonike diljem svijeta. Na koncertu u Azimutu 15. veljače, predstavit će svoj novi studijski uradak “The Beautiful Madness“. Ulaznice su u prodaji preko Entrio sustava.

Ono za što publici neće trebati nikakav poseban sustav osim onaj  vjernog praćenja društvenih mreža Azimuta za „update“ datuma i izvođača jesu likovne izložbe i književni programi kojih neće manjkati u slavljeničkoj godini. Samo ovaj tjedan, u utorak, ide novo izdanje Pub kviza u Azimutu, a Hrvatski planinarski klub Sveti Mihovil iz Šibenika u četvrtak će održati prvi od pet planiranih predavanja. Azimutovih deset može početi!

[FOTO: Zrinka Magazin]
Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!

Ostavi komentar