Nismo sigurni je li Annie Lennox imala ovo na umu kada je pjevala “Sweet Dreams Are Made of This”, ali neobičan svijet talijanskog slastičara Mattea Stucchija nije daleko od ‘proročanskih’ riječi legendarne pjesme Eurythmicsa.

Ili da je tvornica čokolade Willyja Wonke postojala u doba Instagrama, možda bi izgledala upravo ovako kako izgledaju Stucchijeve fantastične slatke kreacije koje stvara uz pomoć torti, kolača, keksiju i minijaturnih plastičnih figurica.

(FOTO: I Dolci di Gulliver)

S brendom “I Dolci di Gulliver” nadareni talijanski slastičar vrlo je brzo stekao veliku publiku na društvenim mrežama, pogotovo Instagramu gdje svojim pažljivo koncipiranim i napravljenim fotografijama osvaja srca ljubitelja slastica, kao i svih koji imaju maštu i gaje ljubav prema slatkim stvarima u životu.

(FOTO: I Dolci di Gulliver)

Matteove maštarije u stvarnosti dolaze u minijaturnim oblicima, od gradilišta tiramisua, do svatova s ​​jagodama. Od ribolova uz obale napravljene od keksiju, preko ribnjaka s marelicama, do splavarenja rijekom čokoladne “dobrote”; 27-godišnji Talijan doista ima bujnu maštu koja očarava i djecu i odrasle.

(FOTO: I Dolci di Gulliver)

Stucchi svojim kreacijama slavi ‘slatki grijeh’ i pokazuje da nikada niste prestari da biste se igrali sa svojom hranom. Svoje fantastične deserte nudi samo prijateljima i obitelji nakon završetka uprizorenja za Instagram, a ako se odluči za vlastiti biznis, kupaca mu neće nedostajati sudeći prema gotovo 270 tisuća followera.

(FOTO: I Dolci di Gulliver)
(FOTO: I Dolci di Gulliver)
Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar