Već duže vrijeme razni ulični umjetnici svojim muralima odaju počasti NBA igračima, a nakon tragične pogibije Kobea Bryanta prošle godine, sve je poprimilo jednu dodatnu, čak bi rekli – višu dimenziju.

Smrt legende Los Angeles Lakersa inspirirala je niz vrhunskih umjetnika i uličnih djela diljem svijeta, ali neki su to odavanje počasti NBA zvijezdama shvatili i kao životnu misiju poput, recimo, John L. Hilla koji se totalno ‘odvalio’ na LeBron Jamesa.

(FOTO: John L. Hill)

Umjetnik poznat kao “Jhillart” naslikao je fantastičan mural King Jamesa koji izgleda nevjerojatno realno. Čim je svoje umjetničko djelo objavio na društvenim mrežama iste su se ‘zažarile’.

LeBronovo lice je toliko realno i gleda ispred sebe kao da gleda vašu dušu

komentar korisnika društvenih mreža.

Jedan od komentara je vrlo lijepo opisao histeriju koja je nastala: “LeBronovo lice je toliko realno i gleda ispred sebe kao da gleda vašu dušu”.

(FOTO: John L. Hill)

Mural je naslikan vrlo precizno i do najsitnijih detalja, te je to ono što je ostavilo poseban dojam. Svi su osjetili svojevrsno strahopoštovanje kada su ga vidjeli, odobravajući Hillov rad na muralu koji je zaista sjajan.

(FOTO: John L. Hill)

LeBron James je prošle godine, obilježene prekidom sezone i završnicom odigranom u tzv. bubbleu, osvojio naslov NBA prvaka s Lakersima i ako tako nastavi, uskoro ćemo vidjeti sve više i više ovakvih murala po Los Angelesu i svijetu.

Ovaj je definitivno bio nevjerojatan!

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar