Prilično smo sigurni da baš ovakav model Volkswagenove Bube iz 1969. godine naši čitatelji dosad nisu imali prilike vidjeti. U redu, ostavit ćemo mogućnost od jedan promil da je netko od njih ipak uspio ugledati ovo neobično vozilo u SAD-u gdje je i nastao ovaj originalni model.

Još krajem 60-ih prošloga stoljeća u Smithovoj garaži, što je izvorni naziv za jednu kalifornijsku tvrtku autodijelova, poduzetni inovatori uzeli su tadašnju Volkswagenovu Bubu i pretvorili je u – kamper za dvoje!

(FOTO: Mecum Auctions)

Više od 50 godina kasnije to neobično i vrlo kreativno vozilo završilo je na dražbi specijalizirane aukcijske kuće Mecum, gdje se održavaju najveće aukcije kolekcionarskih automobila na svijetu. I prodano je dok si rekao – keks.

(FOTO: Mecum Auctions)

Taj posebni VW model Super Bugger iz 1969. godine – pola Buba, pola kamper – imao je istog vlasnika čak 52 godine. Riječ je ujedno o originalnom graditelju, osobi koja je složila to vozilo prije 50 godina, pa su i danas u njemu mnogi originalni dijelovi, uključujući i unutrašnjost u kojoj se ističe AM/FM radio iz tog razdoblja.

(FOTO: Mecum Auctions)

Vozilo je radi stabilnost opremljeno novim, širim stražnjim gumama. Promijenjen je i ovjes da bi bolje držao stražnji dio na kojem se smjestila kućica u kojoj spavaju dvije osobe.

(FOTO: Mecum Auctions)

“Morali smo smisliti način da pronađemo nešto što bi moglo primiti dvije osobe, a da je bilo izuzetno ekonomično i pouzdano u radu”, rekao je Lloyd G.Smith, vlasnik Smithove garaže davne 1981. godine, koji i dalje mislim da postoji tržište za ovakav tip vozila.

VIDEO: Razgledavanje modela Volkswagen Super Bugger iz 1969.

A što vi mislite? Postoji li tržište za ovakav tip Bube-kampera ili nekog sličnog modela u budućnosti?

(FOTO: Mecum Auctions)
(FOTO: Mecum Auctions)
(FOTO: Mecum Auctions)
Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar