Na početku godine jedna od najvažnijih stvari u svijetu koja se dogodila bila je promjena na čelu SAD-a. Dosadašnjeg predsjednika Donalda Trumpa naslijedio je Joe Biden, a njegova inauguracija u Washingtonu, zbog ‘eksplozivnih događaja’ koji su joj prethodili (upad prosvjednika na Kapitol op.a.) , održana je u nešto skromnim uvjetima nego prijašnje inauguracije.

I dok je većina uzvanika na ustoličenju Joea Bidena u prijestolnici SAD-a htjela izgledati elegantno, moćno i zapaženo, američkom senatoru Bernieju Sandersu bilo je jedino važno da mu ispred Kapitola bude toplo i udobno.

FOTO: Facebook

Svu pažnju medija ‘ukrale’ su njegove pletene rukavice koje je skinuo samo kada je htio napraviti fotografiju za uspomenu, kao i poza u kojoj je sjedio na inauguraciji.

FOTO: Facebook

Nakon što su njegove fotografije obišle svijet, Bernie Sanders odmah je postao internetska senzacija, uslijedile su brojne fotomontaže, odnosno memeovi s njegovim likom, pa su i lokalni tviteraši senatora iz Vermonta smjestili na neka poznata mjesta u svijetu, ali i regiji.

FOTO: LEX 18

Viralna fotografija Bernieja Sandersa pronašla je svoj put i do zida jednog skladišta trgovine Local Kentucky’s u Lexingtonu. Lokalni umjetnici nacrtali su veliki mural američkog senatora u njegovoj danas svjetski poznatoj pozi, a ujedno su ljudi iz Local Kentucky’s isti crtež tiskali na gornje dijelove svojih trenirki i stavili u prodaju.

FOTO: Twitter

Sav prihod od prodaje tih majica s likom Bernieja Sandersa ide u dobrotvorne svrhe.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar