Umjetnik i redatelj Filip Filaković Philary nastavio je suradnju s Turističkom zajednicom Grada Zagreba projektom Mali Zagreb.

Riječ je o seriji minijaturnih instalacija skrivenih po gradu. Sićušne kompozicije podsjećaju na pročelja stambenih zgrada te izloge starih zagrebačkih prodavaonica i obrta. Minijature je potrebno prvo pronaći, a zatim stati, spustiti pogled prema dolje i uživati u njihovoj inovativnosti.

[FOTO: Infozagreb.hr]

Nažalost, minijature postavljene na 14 lokacija nestale su u 24 sata od njihovog ponovnog postavljanja.

[FOTO: Infozagreb.hr]

Iz projekta su napisali “Dok vi po gradu tražite Mali Zagreb minijature, mi tražimo lopove istih. U roku od 24 sata od postavljanja, neki su sebično odlučili da bi zgodno bilo maznuti pojedine radove za sebe. Razumijemo, jako su simpatične i slatke, i mi si želimo imati neke doma, ali ovo je umjetnički projekt namijenjen svima – vama, građanima, prolaznicima, turistima i svima koji ciljano i ushićeno žele razgledati Mali Zagreb na 14 gradskih lokacija.“

[FOTO: Infozagreb.hr]

Autor projekta odmah je počeo raditi zamjene otuđenih minijatura, a iz projekta nastavljaju: “Mi smo trenutno u procesu dodavanja i zamjene otuđenih minijatura i naš prijedlog za dalje, kao i od samog početka, je vrlo jednostavan – ajmo molim vas u minijaturama uživati svi zajedno, može?”

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!

Ostavi komentar