Fudbalerke su obilježile modu 80-ih godina, a danas ih se prisjećamo s podsmjehom, no u Australiji one su ponovno in! Za australijski brand Volley, fudbalerke su se vratile u modu, ali ne kao frizura već kao dodatak tenisicama.

Ove limited edition tenisice dizajnirane su sa čičak trakom iznad pete na koju se može dodati pramen smeđe kose. Takve savršeno imitiraju kultnu frizuru 80-ih godina.

Tenisica je napravljena kao dio Volley’s Heritage High kolekcije, i dok će neki možda biti zbunjeni ovim dodatkom, kolekcija dolazi kao podrška za dobar cilj.

Volley se udružio s Black Dog institutom kako bi podržali Mullets for Mental Health (“Fudbalerke za mentalno zdravlje”) te sva zarada dobivena prodajom ovih tenisica bit će donirana tom pokretu.

Black Dog institut je besplatni, online program koji ima za cilj poboljšati dobrobit i otpornost mladih Australaca kroz znanost, suosjećanje i direktnu akciju. Iako je institut baziran u Australiji, u cilju mu je stvoriti sigurniji i pristupačniji svijet svima s problemima vezanim za mentalno zdravlje.

Ovoj odličnoj akciji možete se pridružiti u rujnu, kada Black Dog institut poziva sve zainteresirane da puste i oblikuju svoje fudbalerke kako bi zajedno prikupili sredstva za buduća istraživanja na području mentalnog zdravlja.

[VIDEO: Volley]

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!

Ostavi komentar