Napokon je došlo vrijeme! Vjerni obožavatelji su čekali i dočekali – nakon 17 godina “Prijatelji” se vraćaju na male ekrane. A u povratničkom izdanju ponovno ćemo gledati i sve glavne glumce: Lisu Kudrow (57), Matthewa Perryja (51), Jennifer Aniston (52), Davida Schwimmera (54), Courteney Cox (56) i Matta LeBlanca (53).

Prošloga je tjedna napokon snimljeno dugo očekivano okupljanje stare postave ‘Prijatelja’ u studiju Warner Brothersa u Los Angelesu. To su potvrdili i kreatori serije objavom na svojoj Instagram stranici.

Screenshot: ew.com

Obožavatelji serije, pak, mogu biti dvostruko sretni zbog informacija koje su objavljene. Uz originalnu glumačku postavu, u povratničkom izdanju “Prijatelja” se vraćaju i stara, dobro poznata mjesta snimanja. Na fotografijama koje je objavio portal TMZ vidi se postavljanje seta oko kultne fontane iz najavne špice jedne od najpopularnijih TV serija svih vremena.

Fanove je prije nekoliko dana dodatno uzbudila i objava na društvenim mrežama jedne od zvijezda “Prijatelja”. Matthew Perry, u seriji poznat kao Chandler Bing, objavio je na svom Instagram profilu fotografiju kako sjedi na stolici za šminkanje s natpisom: “Sekunde prije nego što “pojedem” kist za šminkanje. A da ne spominjem ponovni susret sa svojim prijateljima”.

Iako su vjerni obožavatelji to vjerojatno drugačije zamišljali, okupljanje “Prijatelja” nije novi početak. Bit će to samo specijalni sastanak glumaca iz serije, ali ne i njihovih likova stoga Rossa, Rachel, Monicu, Chandlera, Joeyja i Phoebe nećemo vidjeti niti u jednoj novoj sceni.

Foto: Matthew Perry/Instagram

Umjesto toga, sudjelovat će u razgovoru u stilu talk-showa, reflektirajući se na svoja sjećanja sa snimanja serije i još mnogo toga. To je potvrdio i David Schwimmer gostujući u “The Graham Norton Showu”, baš kao i Lisa Kudrow koja je rekla: “Ovo nije ponovno pokretanje serije”.

Bez obzira kako na kraju ispalo, “Friends: Reuinon” će sigurno razveseliti fanove serije koja je, kada se 1994. godine prvi put pojavila na malim ekranima, vrlo brzo postala globani fenomen, a kasnije i neizostavni dio popularne (pop) kulture.

U sljedećih deset godina, sve do 2004. godine kada je pala posljednja klapa, “Prijatelji” su prošli put od hita u udarnom terminu do kultnog klasika, a Ross, Rachel, Monica, Chandler, Joey i Phoebe udomaćili su se kućanstvima diljem svijeta.

Njihove živote, ljubavne zgode i nezgode pratili su – i još uvijek prate – milijuni ljudi, a slavne epizode prepričavaju se i danas, 17 godina od posljednjeg emitiranja. Štoviše, tijekom lockdowna zbog koronavirusa u 2020., prema podacima američkog CableTV.com, “Prijatelji” su bili najgledanija serija u SAD-u. I to dovoljno govori!

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar