MSU ili punim imenom Muzej suvremene umjetnost poslao je poziv za groznicu subotnje večeri. Ova groznica u subotu 8. veljače odnosi se na program uoči dodjele Oscara koji vam nudi vrhunsku izložbu i raznovrsni oskarovski filmski program. Cijena? Prava sitnica! Paketa ulaznica za cijeli program (3 filma i izložba) je ekskluzivno 65 kuna.

MSU-a vam tako nudi i da provedete subotu navečer u društvu prestižne nagrade Oscar Američke filmske akademije, dodijeljene 1962. godine “Surogatu” Dušana Vukotića za najbolji animirani film, a koja je izložena u našem Muzeju! Ako nikada niste vidjeli pozlaćeni kipić pravog imena nagrada Oscar ovo vam je prilika.

Oscar za najbolji animirani film dodijeljen je 1962. “Surogatu” Dušana Vukotića.

Isplati se pogledati i veliku multimedijsku izložbu Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma, koja je posvećena slavnim umjetničkim ostvarenjima nastalima u okviru ove institucije osnovane 1953. godine, a koja je kroz šest desetljeća proizvela više od dvije tisuće animiranih, dokumentarnih, edukativnih i igranih filmova te reklamnih spotova.

Ovoj povijesti pripada globalno prepoznatljiv fenomen Zagrebačke škole crtanog filma, zatim više od 500 nagrada, među kojima posebno mjesto zauzima prestižna nagrada Američke filmske akademije Oscar za najbolji animirani film dodijeljena 1962. godine Surogatu Dušana Vukotića.

K tome dodajemo i tri nominacije za Oscara – 1964. za film Igra Dušana Vukotića, zatim 1973. za Tup-tup Nedeljka Dragića i 1980. za film Lutka snova u režiji Boba Godfreya i Zlatka Grgića, a tu su i brojne druge nagrade na domaćim, europskim i svjetskim filmskim festivalima i festivalima animiranih filmova.

Pored izložbe, koja je otvorena do 20 sati, bit će održana i projekcija tri filma nominirana za ovogodišnju nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma. Nominirani filmovi su “Medena zemlja”, “Parazit” i “Jadnici”.

Raspored projekcija:

18:00 MEDENA ZEMLJA (Honeyland), dokumentarni, Makedonija, r. Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov
19:45 PARAZIT (Gisaengchung), komedija, triler, Južna Koreja, r. Bong Joon-ho
22:15 JADNICI (Les misérables), drama, Francuska, r. Ladj Ly

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar