Čini se da su dva svjetski poznata brenda, Adidas i LEGO, odlučili dodatno produbiti svoje kontinuirano partnerstvo, kreirajući potpuno novu verziju legendarne “Superstar” tenisice.

Dvije su tvrtke intenzivno surađivale i u prošlosti, stoga nas ne čudi njihovo ponovno okupljanje oko ne jednog, već dva nova projekta: novih Adidasovih LEGO Superstar tenisica i s tim povezanih različitih setova za izgradnju od LEGO kockica.

(FOTO: PR)

Prvi zajednički projekt je fascinantno dizajnirani model Adidas Originals tenisica – LEGO Superstar, koji na sebi ima klasičnu bijelu i crnu kožnu konstrukciju. Ono što ovaj model izdvaja od ostalih je izgled legendarnih crnih pruga na bočnim stranicama, vrh tenisice i Adidasov logo na peti koji su savršeno napravljeni da oponašaju uzorak LEGO kockica.

(FOTO: PR)

Upečatljiv dojam o LEGO Superstar modelu, pored gore navedenih dodataka, zaokružen je zlatnom bojom na foliji koja se nalazi na jeziku tenisica. Ovaj neobičan rezultat suradnje brendova Adidas Originals i LEGO kockica (čitaj: tenisice) bit će dostupan i za odrasle i za djecu.

Drugi zajednički projekt više je klasični primjer onoga što LEGO radi. Kupci će moći rekreirati kultnu tenisicu koristeći LEGO kockice, čime će moći stvariti različite kolekcionarske modele.

(FOTO: PR)

Baš kao i prava tenisica, LEGO verzija uključuje čuvenu grafiku tenisica Adidas Originals Superstar, standardni oblik nožnih prstiju, poznati logotip trolista i prepoznatljive ‘nazubljene’ tri pruge – sve kultni elementi brenda slavnog njemačkog proizvođača sportske opreme.

(FOTO: PR)

LEGO set uključuje i 17 dodatnih elemenata tako da korisnici mogu odlučiti hoće li izraditi model za lijevu ili desnu nogu. Tako napravljena ‘tenisica’ ima visinu oko 12 cm, dužinu od 27 cm i širinu od 9 cm, a zajedno s postoljem za kojem će stajati te plaketom, ovaj će model cijeniti svi koji vole Adidas i kolekcionarske predmete ovog poznatog brenda, baš kao i ljubitelji LEGO kockica.

(FOTO: PR)

“Kao dijete iz 1980-ih i odrastajući u 1990-ima, Superstar tenisica sa svojom bogatom uličnom umjetničkom kulturom bila je kultni predmet, a tada sam dobio i svoj prvi par”, rekao je Florian Müller, viši dizajner u LEGO grupi.

(FOTO: PR)

“Kada je započela suradnja s Adidasom, bio sam jako uzbuđen raditi na ovom projektu. Budući da tenisice predstavljaju vrlo organske predmete, izrađene od fleksibilnog materijala, koji također izgleda različito za svaku osobu, zabavan je bio izazov sve to pretočiti u LEGO sustav u igri, koji je po svojoj prirodi četvrtast i blok. Sada se samo radujemo što ćemo vidjeti kako će obožavatelji pristupiti modelu, prilagođavajući ga na svoje jedinstvene i prekrasne načine”, zaključio je Müller.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar