U svakodnevnom životu ljudi su danas bombardirani raznim reklamama, na raznim platformama i uređajima, i teško se istaknuti u tom moru poruka, pogotovo ako se bavite oglašavanjem. Izazov je tim veći ako živite i radite u živahnoj metropoli kakav je Tokio.

Ali jedan reklamni pano u glavnom japanskom gradu ipak je izazvao ogromnu pažnju prolaznika i – medija. Naime, svima je za oko zapeo oglas u obliku videa na kojem se nalazi divovska mačka koja izgleda kao da promatra ulice ispod, pa čak i razgovara s ljudima, govoreći im “nyannichiwa”, što je u biti mješavina od japanske riječi “konnichiwa” (što znači “zdravo”) i riječi “nyan” za mačji “mijau”.

Ova neobična 3D mačka može se vidjeti u poznatoj tokijskoj četvrti Shinjuku i djeluje poput prave mačke; zijeva, drijema i nadgleda svoj teritorij poput vladara nekakvog kraljevstva. A zahvaljujući prikazu videa na zakrivljeni ekranu, dizajneri su uspjeli stvoriti uvjerljivo okruženje u kojem boravi.

Kaliko mačka, koja je jedna od najmagičnijih životinja na Zemlji, kreirana je za tvrtku Cross Space koja je vlasnik zgrade na kojoj se nalazi zakrivljeni zaslon. Namjera naručitelja je bila uljepšati raspoloženje u gradu koji se još uvijek bori s visokim postotkom zaraženih virusom COVID-19.

“Mnogo je razloga zbog kojih smo se odlučili prikazati mačku, ali jedan od najvećih je taj što je s koronom svijet postao vrlo mračan. Kroz prikaz ove mačke željeli smo oživjeti Shinjuku i učiniti ga svjetlijim”, objašnjava glasnogovornik japanske tvrtke Unika, jedne od dviju tvrtki koje su zadužene za reklamni pano.

Divovska mačka se službeno “otvara” u ponedjeljak, 12. srpnja 2021., a emitirat će se između 7 sati ujutro i 1 sat poslije ponoći.

A ako živite izvan Tokija i želite vidjeti mačku u akciji, imate sreće – na YouTube stranici ide prijenos uživo na koji se svatko može u bilo koje doba prikopčati.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar