U Strojarskoj ulici kod broja 13 u Zagrebu ‘niknuo’ je mural napravljen povodom 70. rođendana najstarije i najveće organizacije za djecu – Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske. Ovo ulično djelo napravio je street art umjetnik Tihomir Krklec – Afrika u suradnji s djecom Osnovne škole “Ivana Gundulića” u Zagrebu.

Predstavljanje rođendanskog murala označio je ujedno i početak javnog natjecanja u stvaralaštvu za sve generacije koje će biti otvoreno od 5. listopada do 30. studenoga ove godine.

Savez društava “Naša djeca” Hrvatske poziva djecu i odrasle da se uključe u natjecanje koje su podržali i brojni domaći književnici, glazbenici, glumci te drugi umjetnici.

Tihomir Krklec i djeca OŠ Ivana Gundulića

Najuspješnije natjecatelje očekuju personalizirane nagrade koje su osigurali: Mia Dimšić, Zoran Ferić, Damir Hoyka, Tonči i Vjekoslava Huljić, Željka Klemenčić, Ivanka Mazurijević, Ida Prester, Mario Kovač, Kristian Novak, Roman Simić, Sanja Pilić, Silvija Šesto, Zsa Zsa, Zijah Sokolović, Božidar Prosenjak i Radojka Šverko.

Prijavnica i sve informacije o javnom natjecanju u stvaralaštvu dostupni su na internetskim stranicama savez-dnd.hr, a dodatne informacije možete zatražiti i putem e-maila na 70@savez-dnd.hr.

Za sudjelovanje u javnom natjecanju u stvaralaštvu potrebno je ispuniti jedan uvjet, a to je da kreativni rad sadrži broj 70, riječju ili brojkom. Područja izražavanja su gotovo neograničena – od likovnosti, književnosti i primijenjene umjetnosti do kulinarstva, slastičarstva i vrtlarstva.

Natjecatelji se mogu prijaviti u jednoj od šest dobnih kategorija: predškolska dob, osnovnoškolska dob, srednjoškolska dob, mladi, roditelji, tete i tetci, ujaci i ujne, stričevi i strine, bake i djedovi.

Nakon 30. studenoga, otvorit će se osmodnevno glasanje za najbolje radove u svih 6 kategorija na Facebook stranici Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske. Stoga, organizatori pozivaju: “Mašti na volju i neka stvaranje počne!”

Inače, rođendaski mural je napravljen u suradnji s tvrtkom HŽ Infrastruktura, a obilježavanje 70 godina djelovanja Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar