Hrvatski game developerski studio Gamechuck osigurao je 149.400 eura od EU potprograma Creative Europe – MEDIA za razvoj videoigre Trip the Ark Fantastic. Od ukupno 139 projekata, potprogram Creative Europe – MEDIA financirao je razvoj 31 videoigre iz 14 zemalja članica potprograma Creative Europe – MEDIA, a Trip the Ark Fantastic je prva videoigra iz Hrvatske koja je dobila potporu tog EU potprograma.

“U igri Trip the Ark Fantastic želimo postaviti nove standarde u pripovijedanju u videoigrama. Financijska potpora MEDIA fonda će nam pomoći da ostvarimo taj cilj, kao i da značajno unaprijedimo kvalitetu produkcije ove igre”, izjavio je Aleksandar Gavrilović, voditelj projekta.

Trip the Ark Fantastic je RPG avantura smještena u fantastični basnoviti svijet Životinjskog carstva koji vuče inspiraciju iz “modernih basni” Životinjska farma i Watership Down. Jež Charles, lisica Phillipe i vepar André su protagonisti igre, koji od kralja Lava dobivaju zadatak pronaći legendarnu životinjsku Arku te tako spriječiti nadolazeću prijetnju u vidu građanskog rata.

Na putovanju kroz gradove, sela, šume, jezera i ostale vizualno atraktivne lokacije Životinjskog carstva, glavni junaci će se koristiti trima mehanikama za daljnje napredovanje u igri: korištenju znanstvene opreme, učenju novih jezika te istraživanju drevnih spisa.

Trip the Ark Fantastic neće sadržavati borbenu mehaniku, tradicionalnu za RPG žanr, ali će igračima će omogućiti slobodan izbor u rješavanju zagonetki, korištenju dostupnih resursa te odlukama, koje će utjecati na razvoj likova, priče i svijeta.

“Kvaliteta igre, priče i pripovijedanja je, općenito, vrlo dobra. Također, prijedlog je vrlo dobro opisao dizajn razina i likova, koji su jako kvalitetni”, izjavila je izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) o Trip the Ark Fantasticu.

EACEA je u odluci također pohvalila Gamechuckov razvojni plan video igre, cjelokupnu strategiju privlačenja međunarodne publike, stručnost tima, strategiju distribucije, marketinšku strategiju i procjenu troškova.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar