Točno na polovici travnja Google je objavio ‘vremensku funkcionalnost’ koja je nastala u suradnji s alatom Google Earth, a sve s ciljem kako bi korisnicima pružio sveobuhvatn(ij)u perspektivu o promjenama uvjeta života na Zemlji.

Dokumentirajući od 1984. godine pa nadalje, ovaj najnoviji Googleov alat omogućuje korisnicima detaljno istraživanje našeg planeta kroz vrijeme, te promatranje rastućih gradova i industrije, te pomicanje oceana i rijeka.

Pogled odozgo na prašumu Amazone ili prelet preko vašeg rodnog grada kroz desetljeća, Zemlja je zasigurno puno drugačije mjesto nego što je bila prije gotovo 40 godina.

Objava ove značajke poznatije kao “timelapse” označava i najveće ažuriranje Google Eartha od 2017. godine, pokazujući naš planet kroz potpuno novu dimenziju – vrijeme.

Čak 24 milijuna satelitskih fotografija iz posljednjih 37 godina prikupljeno je i prikazano kroz interaktivno 4D iskustvo, a vrijeme na otkriva gotovo četiri desetljeća planetarnih promjena.

Ovaj “timelapse” je sada dostupan na Google Earthu, a da biste mu pristupili, morate ga pokrenuti (Google Earth op.a.) te kliknuti na tab “Voyager”.

Iako sve možete samostalno istraživati ​​ili tražiti točno određeno mjesto, Google vam nudi i pet ‘obilazaka s vodičem’, istražujući promjene šuma, urbani rast, globalno zagrijavanje, izvore energije te “krhku ljepotu zemlje”.

Otkako su pokrenuli Google Earth, stručnjaci ovog svjetskog tehnološkog diva stvorili su 3D repliku svijeta koja sjajno prikazuje naš planet sa svima značajkama koje izazivaju zanimanje, ali i osnažuju korisnike da kreiraju pozitivne promjene.

Stoga smo sigurni da će brojni korisnici, od svjetskih vlada i istraživača do izdavača, učitelja i zagovornika, koristiti “timelapse” u Google Earthu kako bi bacili novo svjetlo ili pokušali odgonetnu tajnu planeta Zemlje.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar