Rajska plaža u Loparu i ove će godine ugostiti svjetske i domaće umjetnike koji pripremaju izložbu prekrasnih kreacija napravljenih od pijeska. Novo izdanje popularnog Festivala skulptura u pijesku održava se od 28. lipnja do 1. srpnja, a kipari će od zlatnožutog loparskog pijeska izrađivati umjetnička djela na temu Ratova zvijezda.

Ovaj jedinstveni festival pokrenut je još 2011. na inicijativu Turističke zajednice Općine Lopar i Centra za kulturu Lopar. Festival je organiziran u suradnji s akademskim slikarom i profesorom Zlatkom Kauzlarićem Atačem i Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, dok je umjetnička voditeljica Festivala akademska kiparica Paula Banić.

[FOTO: Promotivni materijal]

Na Festivalu skulptura u pijesku brojni gosti, stanovnici i turisti Lopara i otoka Raba, iz godine u godinu uživaju u promatranju i fotografiranju procesa izrade pješčanih skulptura. Kako bi ovjekovječili čaroliju u pijesku, posljednjeg dana Festivala proglašavaju se najbolje skulpture te nagrađuju najbolje fotografije.

[FOTO: Promotivni materijal]

Krajem lipnja, plaža će se pretvoriti u atelje na otvorenom gdje će umjetnici inspirirani tematikom Ratova zvijezda kreirati šest originalnih skulptura isključivo pijeskom s loparskih plaža i vode. Ovogodišnje izdanje Festivala je posebno po tome što na njemu biti predstavljen budući park pobjedničkih skulptura.

Ulaz na festival je besplatan, a više informacija o 11. izdanju Festivala skulptura u pijesku možete pronaći na službenoj stranici Turističke zajednice Općine Lopar.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!

Ostavi komentar