Ovogodišnji program 7. Diversions International Short Film Festival istovremeno se prikazuje uživo pred domaćom publikom u zelinskom kinu te na službenoj mrežnoj stranici. Odabrane filmove publika će moći pogledati u Pučkom otvorenom učilištu ili u vlastitom domu, na svojim računalima ili pred malim ekranima!

Sedme Diverzije održat će se u Svetom Ivanu Zelini od 2. do 5. srpnja, a ulaz je slobodan. Online filmski program bit će dostupan u cijeloj Hrvatskoj, i to na stranici: www.disff.com.

Zahvaljujući selektoricama Martini Biljan i Isabeli Falcao Vaz, ovogodišnji natjecateljski program broji četrdeset i četiri kratkometražna filma međunarodne produkcije, a festival otvaramo projekcijom sedam hrvatskih kratkometražnih filmova. Žiri čine mladi autori Dora Suštić, Marin Ante i Svebor Mihael Jelić.

Prvi dan festivala zaključujemo večernjim filmskim razgovorom o autorskom angažmanu na filmu u 2020.-ima. Autoricama i autorima hrvatskih filmova pridružit će se i ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Chris Marcich, dok će razgovor moderirati Boško Picula. U suradnji sa Veleučilištem VERN’, razgovor će se ujedno snimati i izravno emitirati na festivalskom mrežnom portalu.

Doxanje, koje već tradicionalno okuplja međunarodne festivale dokumentarnog filma, ove će godine predstaviti festival dokumentarnog filma Doclisboa iz Lisabona. Prikazat će se pet portugalskih dokumentarnih filmova, a po projekciji, uz gosta-moderatora Nenada Puhovskog videolinkom razgovarat ćemo s autorima u Portugalu.

Također, u programu Kino Karantena prikazujemo 14 filmova Kinokluba Zagreb i Blanka, nastale u samoizolaciji tijekom globalne pandemije.

Notu za kraj 7. Diverzija odsvirat će Robostrop & The CEO.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar