I posljednji dan, petak 2.7., festival suvremenog plesa Port of Dance pleše na dvije lokacije. Predstava Roselyne autorice Cécile Da Costa na rasporedu je u 19 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka.

U predstavi žena po imenu Roselyne traži svoje mjesto. Njezino mjesto u sobi, njezino mjesto u očima drugih, njezino mjesto u životu. Želi biti nevidljiva. Ona ne želi prekidati. Ona sumnja. Uvijek se skriva iza nečega. Pronašla je svoju biljku. Roselyne može biti odraz naših sumnji, odluka koje nismo donijeli, prilika koje nismo iskoristili. Ona je savršeno nesavršena, baš kao i svi mi.

(Foto: Roselyne – Vojtěch Brtnický)

Cécile Da Costa, umjetnica je s polja fizičkog kazališta i koreografije sa sjedištem u Pragu, a proglašena je plesačicom godine 2018. u Češkoj. U svom radu traži glasove koji mogu pokretati tijelo i tijela koja mogu pokretati glas.

Festival zatvara mađarski duo plesača i koreografa Cuhorka Emese & Csaba Molnár s predstavom Masterwork u 21 sat na pozornici HKD-a na Sušaku. Kulturne reference i hiroviti pokreti srž su dueta Masterwork.

(FOTO: Masterwork – Karoly Csorba)

Razvijajući se kroz set vinjeta, ovaj komad istražuje načine na koje tijelo baca kulturna značenja i simbole projicirane na njega tijekom vremena. Koristeći predmete kao kostime koji blokiraju kretanje, tijelo preoblikuje svoju autonomiju u naletu funkcionalnih prepreka. Svako je tijelo remek-djelo za sebe, stvoreno od sebe i okoline. Modificirajući tijelo, Cuhorka i Molnár manipuliraju okolinom i prizivaju slobodu redefiniranja.

Ulaznice po cijeni od 50 kn po predstavi moguće je kupiti online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) te sat vremena prije početka predstava na blagajni na mjestu događanja.

Festival Port of Dance održava se uz potporu plesne mreže Aerowaves, programa Europske unije Creative Europe, Acción Cultural Española, mreže Pan Adria, Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka i Rezidencije Kamov.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar