Umjetničke akademije Sveučilišta u Zagrebu i Studij dizajna Arhitektonskog fakulteta obilježit će međunarodni Rođendan umjetnosti 17. siječnja. Šestosatni program na Muzičkoj akademiji simbolički će uključiti po jedan sat programa za svako desetljeće dosadašnjega održavanja manifestacije.

Rođendan umjetnosti obilježava se od 1963., kada je francuski umjetnik Robert Filliou 17. siječnja proglasio milijuntim rođendanom umjetnosti. Zagrebačke umjetničke akademije za taj dan pripremaju raznovrstan program namijenjen svim uzrastima.

Ove godine izravno će se uključiti i Europska radiodifuzijska unija (EBU) putem Dramskog i Glazbenog programa Hrvatskog radija i video streaminga.

Akademija dramske umjetnosti predstavit će najbolje radove studenata različitih odsjeka, a studenti Studija dizajna AF kroz druženje pod nazivom Dizajner je prisutan / dizajner je dar upoznat će posjetitelje s ulogom dizajna u društvu. Publici će biti predstavljen i izbor najboljih studentskih ostvarenja iz raznih područja dizajna. 

[FOTO: Helena Bosnić]

Akademija likovnih umjetnosti predstavit će djelovanje svih šest svojih odsjeka, kroz portretiranje u auli Muzičke akademije, prezentaciju radova studenata slikarskog, kiparskog i nastavničkog odsjeka te presjek najboljih animiranih filmova. Odsjek za konzerviranje i restauriranje umjetnina održat će radionicu retuša te postaviti izložbe kopija i vježbi konzervatorsko-restauratorskih radova.

[FOTO: Helena Bosnić]

Muzička akademija predstavit će se nastupima različitih komornih sastava i ansambala s djelima od baroka do najnovijih skladbi studenata kompozicije, javnim satovima te otvorenim probama Duhačkog orkestra te Gudačkog komornog orkestra. Nastupit će i studenti Muzičke akademije u Puli, Glazbenog odjela Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu, Odsjeka za glazbenu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.

[FOTO: Helena Bosnić]

Program traje od 18 do 24 sata, a ulaz je slobodan.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!

Ostavi komentar