Organizatori 19. Liburnia Film Festivala pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova iz Hrvatske da prijave svoje radove na natječaj za sudjelovanje u programu festivala hrvatskog dokumentarnog filma, koji će se održati od 23. do 27. kolovoza 2021. godine u Opatiji. Natječaj je otvoren od 28. siječnja do 7. svibnja 2021., a rezultati će biti objavljeni početkom srpnja.

Prihvatljivi su svi dokumentarni filmovi završeni u 2020. ili 2021. godini bez obzira na trajanje i tehniku snimanja, a nastali su u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji. Filmovi u hrvatskoj koprodukciji bit će prihvaćeni samo ako je Hrvatska najkasnije druga produkcijska zemlja u nizu, piše na stranicama festivala.

Prihvatljivi su i filmovi koji će u trenutku zaključenja natječaja biti u rough cut fazi a producenti mogu garantirati da će biti završeni najkasnije 15 dana prije početka festivala. Filmovi starijih godina produkcije, kao i filmovi u kojima Hrvatska nije najkasnije druga produkcijska zemlja u nizu, neće se razmatrati.

Filmovi se prijavljuju putem online PRIJAVNICE na internetskim stranicama festivala www.liburniafilmfestival.com. Ako se film nalazi na zaštićenom Vimeo linku, u prijavnicu je potrebno upisati link i lozinku.

Filmove koji su objavljeni na internetu potrebno je zaštiti lozinkom do rezultata selekcije, odnosno ukoliko budu odabrani do završetka festivala. Filmovi koji su u vrijeme postupka selekcije javno dostupni na internetu neće se razmatrati.

Prednost imaju filmovi koji dosad nisu prikazani na televiziji niti su objavljeni na internetu. Prednost imaju i premijerni naslovi, filmovi koji nisu imali javnu projekciju te filmovi koji nisu prikazivani u regiji (produkcije ili autori iz Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije).

FILMOVI U KONKURENCIJI
Ako film bude uvršten u konkurenciju Liburnia Film Festivala, produkcija se obavezuje delegirati redatelja, producenta ili jednog člana ekipe za gostovanje na festivalu, minimalno na dan prikazivanja filma. Organizator će pokriti trošak smještaja i hrane za dva dana gostovanja na festivalu.

Filmovi odabrani u konkurenciju prikazuju se u DCP formatu i moraju imati engleske titlove. Ako producent nema izrađen DCP, festival će ponuditi izradu DCP-a s posebnim popustom.

Ukoliko se u filmu govori još nekim jezikom osim hrvatskim (ili drugim nama razumljivim jezicima), potrebno je dostaviti dijalog listu na hrvatskom ili engleskom jeziku.

Peteročlani žiri LFF-a nagradit će:
NAJBOLJI FILM
NAJBOLJU REŽIJU
NAJBOLJU FOTOGRAFIJU
NAJBOLJU MONTAŽU
NAJBOLJI DIZAJN ZVUKA
NAJBOLJI REGIONALNI FILM*

Žiri ima pravo dodijeliti i posebna priznanja. Film nagrađen najvišom ocjenom posjetitelja bit će nagrađen nagradom publike.

*Regionalnim filmovima smatraju se filmovi autora ili produkcija iz Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije. Organizator iznimno u regionalni program može odabrati filmove autora ili produkcija koji nisu iz navedene regije, ali su snimani na tom području. Također, organizator će iznimno uzeti u obzir regionalne filmove dovršene 2019. godine.

Za sve nejasnoće, molimo javite se isključivo na mail: program@liburniafilmfestival.com.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar