Kako kažu organizatori, Zagreb Book Festival je od svojeg osnutka 2014. godine osmišljen kao godišnja književna manifestacija s jasnim ciljem poticanja čitanja i kritičkog razmišljanja. Nakon šest uspješnih izdanja, postao je nezaobilazna točka na kulturnoj i književnoj karti Zagreba, ali i šire.

Sedmo izdanje Zagreb Book Festivala održat će se u Uraniji – prostoru kreacije od 24. do 28. svibnja i ugostit će brojne panele, diskusije, te domaće i strane goste. Glavna tema ovogodišnjeg izdanja književnog festivala u Zagrebu je “Želim tvoju priču!”

O književnosti i brojnim temama govorit će se kroz dvadesetak događanja, panel diskusija i razgovora na kojima će ZBF ugostiti značajne domaće i strane književnike, znanstvenike i novinare.

(FOTO: ZBF | Instagram)

Neki od gostiju koji će se priključiti su Jul Maroh, Nebojša Lujanović, Vedrana Rudan, Korana Serdarević, Monika Herceg, Boris Jokić, Dino Pešut, Ece Temelkuran, Robert Torre, Zoran Ferić, Sena Puhovski, Barbara Matejčić, Rujana Jeger i drugi.

U sklopu ovogodišnjeg programa ZBF će ugostiti i važan međunarodni projekt “Every Story Matters” (“Svaka priča je važna”) koji se bavi osvješćivanjem uloge književnosti, posebno one za djecu i mlade, u izgradnji otvorenog demokratskog društva.

Projekt “Every Story Matters” počiva na premisi da svatko ima pravo otkrivati literaturu i stvarati priče, bez obzira na svoju socijalno-ekonomsku ili kulturnu pozadinu, spol, seksualne sklonosti ili mentalne i fizičke sposobnosti, piše na stranicama festivala.

Uzimajući u obzir specifično razdoblje u kojem se nalazimo, pa tako i po pitanju ljudskih/društvenih aktivnosti, održavanje ZBF-a će biti prilagođeno preporučenim epidemiološkim mjerama kako bi autori i posjetitelji u sigurnom okruženju pratili program. Festival će se tako održati u tzv. “hibridnom izdanju” koje podrazumijeva i fizičke i online aktivnosti.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar