Američki Wine Spectator jedna je od najčitanijih vinskih lifestyle publikacija u svijetu. Video Contest, natjecanje u najboljim vinskim pričama, održava se 13. godinu za redom, a ovo je prvo svjetsko priznanje za video produkciju u domeni vina u Hrvatskoj.

Iznenađenje ovogodišnjeg natjecanje na temu Winederlust (vinskih lutanja) bila je zagrebačka priča. Video „Winetastic Path Home“ gledatelje vodi u Zagreb te kroz dinamične kadrove vinske scene u gradu, isprepletene obližnjim vinogradima, gledatelja upoznaju sa drugačijom ponudom hrvatske metropole i okolice. Time je suradnja Turističke zajednice grada Zagreba i sommelierke Martine Miličević, donijela gradu Zagrebu prestižnu vinsku popularnost i 3. mjesto na svijetu.

(FOTO: PR fotografija)

“Kako bismo učinkovito prezentirali destinaciju, poruke moramo prilagoditi tržištu kojem se obraćamo. Wine Spectator je jedna od uglednijih američkih vinskih publikacija čije digitalno izdanje mjesečno čita više od 1 mil. posjetitelja kojima smo htjeli Zagreb i njegovu okolicu predstaviti i kao zanimljivo eno odredište Hrvatske. Ove godine, Zagreb je jedina destinacija iz Hrvatske, koja je ušla u finale i na kraju ostvarila sjajno 3. mjesto na svijetu.”, objasnila je direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld, inovativnu kampanju s kojom su se Zagreb našao pored New Yorka, na web stranicama Wine Spectatora.

Prva dva mjesta vinskog natjecanja, zasluženo su otišla u ruke kalifornijskih vinara iz Sonome, vinarija Sojourn Cellars i Flambeaux Wine, čineći zagrebačku prijavu još atraktivnijom, obzirom da je jedina priča o destinaciji.

(FOTO: PR fotografija)

“S Turističkom zajednicom grada Zagreba pokrenuli smo video suradnju sa ciljem promocije eno-gastronomske ponude Zagreba, ali i okolice. Video baza ovog projekta bila je osnova prijave na natjecanje Wine Spectator-a. U dogovoru s klijentom, odlučili smo materijale prilagoditi osobnoj i istinitoj priči sommelierke koja je rođena i cijeli život živi u Zagrebu te poslati na natjecanje koje traži ovakav format priče”, izjavila je Martina Miličević, direktorica agencije Sekunde Digital specijalizirane za komunikaciju vina i turizma, koja u nagrađenom videu predstavlja Zagreb očima vinoljupca.

(FOTO: PR fotografija)

Na stranicama Wine Spectatora Zagreb se našao pored New Yorka

“The finalists represent the world of wine, from the West Coast to New York City to Zagreb, and a few places in between”, stoji na stranicama winespectator.com.

Ova prva vinska video nagrada za Hrvatsku primjer je sjajne native kampanje, a sudeći po broju pregleda na YouTube stranicama natjecanja, videu o Zagrebu popularnost i dalje raste, uz poziv:

“Take a quick journey through Zagreb, the capital of Croatia, where vineyards are only minutes away!”.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar