Bliži se vrijeme zime i bijelih snježnih ulica. Mnogo ljudi planira skijanje, dok neki bježe u toplije krajeve. Donosimo vam zanimljivo alternativu koju možete isprobati ove zime.

Postoji veliki broj ledenih hotela i polutrajnih iglua ili sličnih tvorevina koje možete izabrati, no određene snježne strukture i sela se ističu svojom umjetnošću i sadržajima na temu zime. Najbolji ledeni hoteli na svijetu pružaju jedinstveno iskustvo i uspomene za mlade i stare. A ako vam spavanje na ledu ne zvuči dovoljno avanturističko, mnogi nude popis aktivnosti na otvorenom koje će vam ispuniti dane.

Od umjetničkih četvrti u Švedskoj do snježnih apartmana smještenih s pogledom na polarnu svjetlost u Norveškoj, izdvojili smo neke od najboljih ledenih hotela koje možete dodati na popis putovanja svoje obitelji.

ICEHOTEL

Jukkasjärvi, Švedska

[FOTO: ICEHOTEL]

Kada posjetiti: tijekom cijele godine

Ova švedska znamenitost privlači posjetitelje iz cijelog svijeta više od 30 godina. Prvi ručno oblikovan ledeni hotel na svijetu svake se godine obnavlja na novi i jedinstveni način. Može se rezervirati od prosinca do travnja—no zbog velikog uspjeha, zadivljujućeg arktičkog krajolika i vožnji psećim zapregama, nedavno je otvoren ICEHOTEL 365, stalna struktura koja gostima omogućuje posjet ledenom selu tijekom cijele godine.

Hôtel de Glace

Quebec City, Kanada

Kada posjetiti: od siječnja do ožujka

Nordijski inspiriran bijeg jedini je takve vrste u Sjevernoj Americi, a nudi tematske sobe s ledenim skulpturama u apartmanima, privatnim hidromasažnim kadama i kaminima te rezervaciju u susjednom Hôtelu Valcartier—samo u slučaju da vam bude previše hladno ili samo poželite vrući tuš.

Igloo hotel Sorrisniva

Alta, Norveška

[FOTO: Sorrisniva]

Kada posjetiti: od prosinca do sredine travnja

Smatran najsjevernijim ledenim hotelom na svijetu, hotel Sorrisniva Igloo nudi upečatljiv bijeg u raskoš sjevera. Ručno izrezbareni dizajn svake se zime iznova zamišlja i stvara. Svaki od tematskih apartmana ima drugačiji izgled, a u obiteljskim apartmanima mogu spavati dvije odrasle osobe i dvoje djece. Norveški hotel nudi razne arktičke avanturističke pakete, u rasponu od ekspedicija motornim sanjkama i ribolova na kraljevskog raka do vožnje saonicama sa sobovima i noćnih izleta s haskijima.

Snježni hotel Kirkenes

Bjørnevatn, Norveška

Kada posjetiti: tijekom cijele godine

Norveška je vrhunska lokacija za hvatanje predivnog polarnog svjetla. Snowhotel Kirkenes uslužuje one koji planiraju vidjeti taj prirodni fenomen – i omogućuje vam boravak u gostionici izgrađenoj od leda i snijega. Imanje nudi obilje aktivnosti, uključujući obilaske haskija, pecanje na ledu i jogu na snijegu. Hotel i kolibe otvoreni su za posjetitelje tijekom cijele godine, ali najbolje vrijeme za gledanje svjetla je od sredine siječnja do ožujka.

Snježno selo

Kittilä, Finska

Kada posjetiti: od siječnja do travnja

Snježno selo u Kittili nudi ponešto za sve putnike koji vole snijeg. Sveobuhvatno selo ima dva hektara ledenih soba i apartmana, izložbu ledenih skulptura i ledeni restoran s ručno oblikovanim stolovima i stolicama, nordijskim jelovnikom i susjednim ledenim barom koji poslužuje sve, od vruće čokolade do craft koktela.

Snježni dvorac Kemi

Kemi, Finska

Kada posjetiti: tijekom cijele godine

Niste spremni spavati na komadu leda? Ovaj resort s ledenom temom otvoren je tijekom cijele godine te ima brojne avanture po izboru. Snježni dvorac u Kemiju nudi sve što biste očekivali od snježnog i ledenog sela—uključujući ručno klesani restoran od leda i galeriju ledenih skulptura—dok smještaj varira od tradicionalnih ledenih soba i luksuznih vila uz more do povoljnih kamping parcela u snježnim dvorcima za kamperima.

Selo iglua Schneedorf

Ötztal, Austrija

Kada posjetiti: od prosinca do travnja

Smješteno usred skijališta, Schneedorf Igloo Village u Ötztalu u Austriji odlična je opcija za aktivne obitelji. Osim skijanja, gosti se mogu sanjkati na padinama, šetati u snijegu, sudjelovati u radionicama gradnje iglua, istraživati otvoreni parkour prostor i još mnogo toga. Vrijedno je napomenuti da je ovo imanje dom zadivljujućeg vanjskog termalnog lječilišta smještenog iznad Ötztalskih Alpa.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!

Ostavi komentar