Časopis studenata Akademije likovnih umjetnosti izlazi u novom broju. Promocija šestog broja Skice održava se sutra, 6. prosinca, u galeriji Putolovac, Ilica 112.

Tema ovogodišnje Skice je “apsolutni prostor” koji se istražuje u studentskim člancima i umjetničkim radovima. Pojam je definiran u fizici no kako bi bilo kada bi se ovaj koncept povezao s umjetnošću.

[FOTO: Skica]

Potreba za likovnim izražajem i propitivanjem prisutna je kod svih umjetnika, a prostor se tako lako sastavlja, rastavlja, dodaje i oduzima. Počinje se nametati pitanje: Što je za umjetnika apsolutni prostor? Odgovor na to pitanje, kao i brojne druge zanimljive priče iz studentskog života i umjetničkih događaja pronađite u novoj Skici.

[FOTO: Skica, Antonela Šurbek]

Naslovnicu ovogodišnje Skice osmislila je Antonela Šurbek, studentica Nastavničkog odsjeka Akademije, a glavna urednica Sanda Črnelč.

Svi ste pozvani u galeriju Putolovac ovog ponedjeljka gdje ćete moći nabaviti svoj primjerak Skice. Uz promociju samog časopisa, moći ćete pogledati i izložbu studentskih radova te se dobro zabaviti.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!

Ostavi komentar