Festival svjetskoga kazališta u Zagrebu nastavlja se u nedjelju 27. rujna u 20 sati dolaskom kazališne skupine glasovita redatelja i glumca Pippa Delbona s predstavom Sreća (La Gioia), u koprodukciji Théâtre de Liège i Le Manège Maubeuge – Scène Nationale,

Nakon što je FSK otvoren 6. veljače predstavom Sopro Tiaga Rodriguesa te se nastavio 7. i 8. veljače izvedbom Napamet (By Heart) koja je održana u Hrvatskome državnom arhivu, globalna epidemija zaustavila je sva međunarodna gostovanja.

Sreća je zadnja predstava kazališne družine Pippa Delbona, prva nakon Evanđelja (2015.) koju je radio u koprodukciji s HNK u Zagrebu i s našim glumcima u svojoj trupi (Alma Prica, Nina Violić, Mirta Zečević).

Festival svjetskoga kazališta nastavlja se već 12. listopada predstavom Sylvia koja je posvećena slavnoj Sylviji Plath u produkciji Cie Artara iz Bruxellesa i režiji Fabricea Murgije, nakon čega će 31. listopada gostovati predstava Obitelj švicarskog redatelja Mila Raua, dok je za prosinac najavljen dolazak belgijske plesne kompanije Peeping Tom s predstavom Dijete.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar