Posjetili ste Zagreb ili živite u njemu? Vaši mobiteli i fotoaparati sigurno su prepuni sjajnih uspomena na naš grad, druženja, mjesta na kojima ste bili, na koncerte, uživanje u kavi, muzejima, galerijama, kazalištu, zoološkom vrtu, Sljemenu…

U vašim domovima sigurno imate neki od zagrebačkih suvenira, razglednica, uspomena koje vas podsjećaju na Zagreb – fotografirajte ih i podijelite s nama na našim društvenim mrežama.

“U zadnjih gotovo dva mjeseca doista smo imali prilike vidjeti da nismo sami te da naši sugrađani, kao i naši posjetitelji ili oni koji će nam tek doći, vole i osjećaju Zagreb. Stoga smo, putem emotivnog filma Zagreb Loves You, željeli pokazati cijeli spektar osjećaja koje smo proživjeli i, za razliku od uobičajenih turističkih promotivnih filmova, htjeli smo prikazati i naš ranjeni, ali opet živ i ponosit Zagreb. U jeku pandemije korona virusa i nakon zagrebačkog potresa, sveobuhvatnom kampanjom #ZagrebLovesYou, željeli bismo ostati u kontaktu sa svima koji su bili u našem gradu, ponijeli iz njega lijepe uspomene te, naravno, sa Zagrepčanima i ljudima u Hrvatskoj i izvan nje koji vole Zagreb”, izjavila je direktorica TZGZ, dr.sc. Martina Bienenfeld.

Narator u filmu Zagreb Loves You, g. Rob Reider, američki je peterostruki dobitnik Emmy nagrade za svoje emisije i glazbene skladbe. Iako nikada nije posjetio Zagreb, radom na ovom projektu bio je duboko dirnut, ali istovremeno i oduševljen.

Rob Reider, američki je peterostruki dobitnik Emmy nagrade (FOTO: PR)

Svakako će posjetiti naš grad čim mu se za to ukaže prilika te je ovom prigodom izjavio: “Prije otprilike 12 godina, u razmaku od dvije godine, izgubio sam brata, kćer i suprugu zbog bolesti. Osjećaj gubitka bio je nevjerojatan. Mogu samo zamisliti gubitak Zagrepčana. No, kako je vrijeme prolazilo, dolazilo je i ozdravljenje. Ponovno sam se oženio, a upravo smo ovaj tjedan moja supruga i ja razgovarali o tome kako zajedno stvaramo nova sjećanja. Pridružujem se Zagrepčanima u molitvama za obnovu grada, oporavak, novi život i nova sjećanja.”

Pozivamo sve da pošalju svoje fotografije uz #ZagrebLovesYou te postanu dio istoimene kampanje TZGZ. Uz spomenute fotografije i film Zagreb Loves You, kampanja se sastoji još od dva elementa – galerije fotografija Zagreba u kojem smo donedavno bezbrižno uživali #DreamNowVisitLater i filma Zagreb. Be There. Again… koji je TZGZ kreirala od postojećih promotivnih filmova kao zahvalu našim sugrađanima koji su u ovim nesvakidašnjim i kriznim vremenima pokazali društvenu odgovornost i ostali doma.

Kampanja traje od 5. do 19. svibnja, a pratite i sudjelujte u njoj na društvenim mrežama TZGZ – Facebook, Instagram i Twitter. Spomenute filmove možete pogledati na YouTube kanalu: https://www.youtube.com/user/ZAGREBTOURIST, a fotografije na: www.infozagreb.hr/dreamnowvisitlater.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar