Hrvatska 1. listopada obilježava Europski dan filantropije i zakladništva, a sve to kroz brojna događanja tijekom Tjedna filantropije 2020. Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj kao koordinator Hrvatskog foruma zaklada ZaDobro.BIT!, koji broji 38 članica, i ove godine, u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, po peti put uključuje se u obilježavanje Europskog dana filantropije i zakladništva te će u razdoblju do 4. listopada 2020. godine podržati brojne aktivnosti tijekom Tjedna filantropije 2020.

Ujedno, budući da će ove godine biti naglasak na virtualnom obliku provedbe aktivnosti, zbog provođenja mjera sprječavanja širenje zaraze Covid-19, u pripremi je i virtualna izložba o povijesti filantropije u Hrvatskoj na temelju ranije prikupljenih informacija/materijala koje su predstavljene na prvom obilježavanju 2016. godine te audio-vizualni materijal (kratki film o filantropiji), a koji će biti  dostupni na službenim mrežnim kanalima te će se moći preuzeti u svrhu promocije obilježavanja Tjedna filantropije 2020.

Hrvatski tjedan filantropije 2020., kao i promotivni film o filantropiji, bit će dio velike europske kampanje koja se provodi u više od 20 zemalja Europske unije s ciljem ukazivanja na vrijednosti filantropije odnosno čovjekoljublja i solidarnosti koje su u vremenu u kojem živimo pokazale i dokazale važnost i ljepotu dobrote i brige o drugima.

Glavni cilj obilježavanja Europskog dana filantropije i zakladništva jest motivirati što veći broj građana da i oni svojim vlastitim angažmanom doprinesu daljnjem razvoju filantropije u Hrvatskoj. Događanja ususret 1. listopadu već su se krenula odvijati, a pred nama su i brojna druga događanja u koja se možete uključiti. Sve do 4. listopada online vas očekuje promotivni film o filantropiji te virtualna izložba o filantropiji. 27. rujna očekuje vas online predavanje o hematološkim bolestima i radu Zaklade Ana Rukavina.

30. rujan rezerviran je za postavljanje izložbe o djelovanju filantropa kroz povijest te senzibiliziranje djece o pružanju pomoći osobama u potrebi, a sve to očekuje vas u Brinju u organizaciji Zaklade Kajo Dadić. Isti dan, Zaklada sveučilišta u Rijeci organizira online prezentaciju igre MemoRi. Riječ je o igri memorije s motivima grada Rijeke, s dvjema vrstama kartica – slikovnima i tekstualnima. Zaklada Kajo Dadić, iz Splita, za 1. listopad pripremila je čitanje bajki djeci iz Opuzena u virtualnom obliku.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar