Na temelju pretraživanja u Hrvatskoj tijekom 2020. godine, Google je objavio listu najtraženijih pojmova te donio jedinstveni uvid u najpopularnije trendove.

Očekivano, najtraženiji pojam na najpopularnijoj internetskoj tražilici među Hrvatima u 2020. bio je koronavirus, a najpretraživaniji događaj – potres. Od ostalih pojmova zgodno je primijetiti kakav je utjecaj imala online nastava i posao od kuće.

Naime, pojmovi Google Classroom i Office 365 za škole drugi su i treći na listi najtraženih pojmova u Hrvatskoj tijekom 2020., a nakon njih slijedi Potres Zagreb i Kobe Bryant, NBA zvijezda koja je tragično stradala krajem siječnja.

Među događajima, nakon potres, najviše su se pretraživali izbori u SAD-u i općenito izbori, a nakon toga dolaze čak tri sportska događaja. Na četvrtom mjestu je bila nogometna utakmica Hrvatska – Portugal, zatim rukometni EURO općenito i nakon toga najdramatičnija utakmica s tog natjecanja, polufinale Hrvatska – Norveška u kojem su Duvnjak i ekipa slavili nakon produžetaka.

Lista najtraženijih pojmova u Hrvatskoj 2020.

Inače, ove godine Google obilježava 20. godišnjicu predstavljanja najtraženijih pojmova na svojoj tražilici, objavljujući stotine listi u više od 70 zemalja diljem svijeta. Pogledajte i prigodni video “Year in Search 2020.”

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar