Uradak redatelja Ivana Ramljaka O jednoj mladosti Hrvatsko društvo filmskih kritičara prošli je tjedan nagradilo nagradom Oktavijan za najbolji dugometražni dokumentarni film.

Osim toga film je po ocjenama kritičara koji su glasali za nagradu sveukupno najbolje ocijenjeni većinski producirani hrvatski film 2020., sa zbrojem ocjena od 4.4. od 5.

Nakon kratke kino distribucije taj se film odsad može pogledati i kod kuće, i to preko online platforme Kino Mediteran od doma koje donosi nezavisne filmove europske i svjetske produkcije.

Filmove putem ove nove online kino platforme moguće je gledati na televizoru, računalu, mobitelu i tabletu. Svi filmovi su titlovani na hrvatski jezik te je omogućen odabir titlova na engleskom jeziku. Cijena online kino ulaznice iznosi 20 kuna, piše HAVC na svojim stranicama

Svjetska premijera O jednoj mladosti bila je prošlog ljeta u natjecateljskom programu prestižnog DokuFesta u Prizrenu, na kojem je film osvojio nagradu za najbolji dokumentarac Balkana. Nakon toga film je osvojio i Grand Prix na Danima hrvatskog filma, Grand Prix na francuskom Poitiers Film Festivalu, posebno priznanje na festivalu Slobodna zona u Beogradu te nagradu OBC Transeuropa na 32. Filmskom festivalu u Trstu. 

O jednoj mladosti film je o prerano preminulom redateljevom prijatelju Marku Čakloviću i njihovom zajedničkom odrastanju. Trinaest godina nakon iznenadne smrti, redatelj Ivan Ramljak pokušava rekonstruirati prijateljev život i njihov odnos, koristeći samo fotografije i video materijale koje je Čaklović tada snimao. 

O jednoj mladosti je film o izgubljenoj generaciji mladih iz Hrvatske s kraja 90-ih koji pokušavaju pronaći svoj identitet nakon razornog rata.

Ivan Ramljak je redatelj i neovisni filmski kurator. Režirao je ukupno 11 filmova, od kojih je dosad bio najuspješniji kratkometražni film Kino otok iz 2016. godine, prikazan na više od 40 međunarodnih festivala, uz šest osvojenih nagrada. O jednoj mladosti Ramljakov je prvi dugometražni film.

Montažu potpisuje Ivor Šonje, a oblikovanje zvuka Borna Buljević. Film je nastao u produkciji Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu producenta Mateja Merlića.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar